Aktualizace | Fall Creators Update

Dnes čekejte nové Windows 10! Pro Xbox už je aktualizace k dispozici

Velká podzimní aktualizace pro Windows 10 dorazí dnes večer na počítače, ještě před tím ji však mohou instalovat uživatelé Xboxu One. I pro ty je připravena várka novinek, které přinesou jak změny vzhledu, tak samotné funkčnosti.

Na herní konzole Microsoftu tak dorazí například přepracovaná domovská obrazovka, kterou bude možné výrazně upravit podle potřeb každého hráče. Jednotlivé segmenty jsou Microsoftem nazývány jako bloky a v jejich rámci se budou zobrazovat žebříčky, dosažená ocenění, aktivity přátel nebo rychlé odkazy do Game Hubu.

Přepracováno bylo levé vertikální menu, které nově zobrazuje všechny úrovně otevřené nabídky. Přibyl rovněž nový systém notifikací, který se například naučil měnit velikost notifikací podle (ne)aktivity uživatele. Pokud tedy bude konzole delší dobu v klidu, což znamená, že před televizí nikdo nesedí, případné notifikace se zobrazí větším písmem pro lepší čitelnost z dálky.

Nechybí ani lepší správa 4K obsahu nebo nový průvodce pro přechod na novější konzoli. Tím se Microsoft připravuje na vydání nové verze Xbox One X, které proběhne 7. listopadu.

V případě počítačů s Windows 10 začne Microsoft Fall Creators Update distribuovat uživatelům dnes večer pravděpodobně kolem 19. hodiny. Podobně jako v případě všech velkých aktualizací ji však uvolní v několika vlnách, kdy do první budou patřit především notebooky, které jsou s Windows 10 dodávány.

Samozřejmě ale bude možná ruční instalace ještě před samotným doručením aktualizace. Pomůže tzv. Update Assistant, která se postará o stažení aktualizace nebo Windows Media Creation Tool, s jehož pomocí lze vytvořit aktualizační flashku obsahující poslední updaty. Oba nástroje jsou k dispozici na webu Microsoftu.

Novinky v Xbox One:

Diskuze (15) Další článek: Prastaré marsovské moře by nám mohlo prozradit leccos o původu života na Zemi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,