Google | Instant Messaging | Google Allo a Duo

Dnes přestalo fungovat Allo od Googlu. Měl to být zabiják WhatsAppu, který se ale moc nepovedl

Google březnové vypnutí svého komunikátoru Allo avizoval poměrně dlouho dopředu, neřekl ale který den tak nastane. Nyní na webových stránkách bannerem oznámil, že tak nastane dnes.

Allo mělo být společně s Duem odpovědí na rostoucí popularitu WhatsAppu a dalších kecálků. Zatímco Duo se chytlo, Allo nikoliv. I když Google vytvořil poměrně dobrou službu s některými unikátními funkcemi, chyběly ji poměrně zásadní věci. Stejně jako WhatsApp totiž byla vázaná pouze na mobilní telefon a tak uživatelé neměli příliš důvod přecházet na další omezený komunikátor.

24cf8226-1644-4ebe-8f86-546ecdc76870
O ukončení komunikátoru Google informuje na webu.

Googlu se také nepodařilo zprovoznit webovou verzi zavčas a službu samotnou v ostatních produktech téměř ignoroval a nijak nepropagoval. Není tak žádným překvapením, že místo toho, aby nahradilo Hangouts, Allo nyní končí. V průběhu dne by mělo přestat fungovat, stále je ale možné si skrze aplikaci stáhnout zálohu vašich zpráv.

Internetový gigant vybízí k používání jeho messengeru založeného na protokolu RCS, ten má ale velmi omezenou dostupnost. Přejít můžete i na Hangouts, ty ale nakonec stejně skončí začátkem příštího roku a uživatelé budou převedeni na firemní Hangouts Chat a Meet. Zřejmě tak nastal čas rozloučit se s komunikátory od Googlu, alespoň co se týče osobního použití.

Jak to bude s komunikátory u Googlu dále?

Diskuze (9) Další článek: Policie vyšetřovala třináctiletou Japonku, protože sdílela primitivní Javascript

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,