Microsoft | Windows | Windows 10 | Edge

Vyšel nový Edge. Na Windows 10 se stáhne sám, dostupný je ale i pro macOS a Windows 7

Aktualizováno 16.1.: Microsoft aktuálně vydal novou verzi svého prohlížeče Edge. Ten je postavený na Chromiu a přináší nový vzhled i funkce. Největší změnou je jeho dostupnost – stáhnou jej můžete i na macOS či Windows 7.

Nejnovější verzi prohlížeče Edge můžete získat přímo ze stránek Microsoftu, kde je dostupný ke stažení. Největší změnou je možnost instalace i na jiném systému, než je Windows 10. Instalátor je dostupný i pro Windows 7, 8 i 8.1 či macOS a Microsoft chystá i verzi pro linux. Dostupné jsou i již dříve vydané aplikace pro Android a iOS.

7d773a7b-dbbb-4f93-9f78-55e10715a530 
Edge je dostupný i pro macOS a Windows 7.

Prohlížeč je dostupný v češtině, při první instalaci se tak ale nemusí zobrazit. Pro změnu jazyka je nutné v Settings – Languages – Add languages přidat češtinu (či jiný jazyk) a poté skrze možnosti u daného jazyka zvolit Display Microsoft Edge in this language


Původní článek:

Automatické instalaci v Desítkách lze zabránit

O novém Edgi bylo napsáno již mnoho, jedná se ostatně o nový prohlížeč z dílny Microsoftu. Ten vzal Chromium a upravil jej k obrazu svému místo toho, aby znovu vyvíjel vlastní řešení od píky. Díky tomu tak již nový Edge nebude mít problémy s vykreslováním obsahu, jádro má totiž stejné, jako běžný Chrome. Tedy za předpokladu, že jej webové stránky nebudou úmyslně blokovat, jak se nyní občas děje. Napojený je na služby Microsoftu, včetně synchronizace hesel, záložek apod.

obrázek 018.png 
Takto vypadá úvodní obrazovka prohlížeče Edge.

Přepracovaná verze se již začala šířit a to dokonce skrze Windows Update mezi všechny uživatele Home a Pro edic alespoň ve verzi 1803, kteří nejsou v rámci Azure, Active Directory či jiných firemních sítí. Pro nainstalování tak většinou nemusíte nic provádět a stará verze se vám automaticky nahradí novou včetně odkazů na ploše apod. Přenesené by měly být i údaje z původního prohlížeče.

Pokud ale, z jakéhokoliv důvodu, chcete stále zůstat na staré verzi, můžete využít Blocker Toolkit přímo od Microsoftu. Ten cílí na administrátory ve firmách, kteří chtějí zaměstnancům zachovat přístup ke staré verzi. Daný skript vytvoří záznam v registru, který distribuci aktualizace zabrání. Uživatelé ale i přesto budou mít stále možnost nainstalovat si prohlížeč ručně.

Aktualizováno 16. 1. 2020 10:45 o odkazy ke stažení a aktuální informace.

Zdroj: The Next Web

Diskuze (43) Další článek: Geologové řeší záhadu „masivních anomálií“ v nitru Země

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,