Týden mobilně | Smartphone

Do Česka přichází smartphony Realme. Zaútočí agresivní cenou a skvělou výbavou

Ve čtvrtek 12. prosince byla na český a slovenský trh oficiálně uvedena značka smartphonů Realme. Jde o známý model, kdy velký výrobce vytvoří nový brand s vlastní strategií. Podobně jako Huawei a Honor, Xiaomi a Redmi, tak čínské Oppo stvořilo Realme. I cíl je stále stejný – nabídnout telefony s co možná nejlepší výbavou za ještě nižší cenu.

Na pražské tiskové konferenci v současnosti nejrychleji rostoucí mobilní značku smartphonů (meziroční nárust o 800 procent!) blíže představil evropský ředitel společnosti Realme, Levi Lee. Úvodní nabídka smartphonů zahrnuje čtyři modely: Realme 5, Realme 5 Pro, Realme X2 a Realme X2 Pro. Cenové rozpětí je od pěti do třinácti tisíc, a zatímco Realme 5 je základním modelem pro běžné uživatele, Realme X2 Pro může zatopit i výrazně dražším topmodelům. U všech smartphonů se počítá se čtyřmi zadními fotoaparáty.

Realme 5 je postaven na Snapdragon 665, může se opřít o 5 000mAh baterii a čtyřnásobný fotoaparát, jehož součástí je i makrosnímač. Displej má úhlopříčku 6,5 palců. Telefon bude k dostání v konfiguraci 4+128 GB ve dvou barevných variantách za 4 499 Kč. Realme 5 Pro přidává hlavní 48MPx fotoaparát či 20W nabíjení VOOC Flash Charge 3.0. Telefon je postaven na Snapdragonu 712 a k dostání bude v konfiguraci 4+128 GB (5 599 Kč) a 8 + 128 GB (6 990 Kč).

Realme X2 májako hlavní foťák 64MPx senzor GW1 od Samsungu, do Super AMOLED displeje se zase dostala čtečka otisků prstů. Rychlonabíjení povýšilo na 30W verzi VOOC Flash Charge 4.0, výkon dodává Snapdragon 730G s 8GB RAM doplněný 128GB pamětí. Cena telefonu v modré a bílé činí 8 199 Kč. Nejdražší model, Realme X2 Pro, startující na částce 12 899 Kč, jsme detailně rozebrali v tomto článku. Prodeje smartphonů Realme v Česku a na Slovensku startují 16. prosince, k dosání budou u prodejců Mall.cz, CZC.cz, Mobil Pohotovost, Datart, Smarty a TS Bohemia.

Diskuze (11) Další článek: Auta mohla mít páté kolo. Vynález usnadňující parkování se ale neosvědčil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,