Microsoft | Microsoft Store | Windows 10

Do Microsoft Store zamíří fonty a jazykové balíčky, doplní tak nabídku aplikací a her

Nedávno byl původní Windows Store přejmenován na Microsoft Store a společně s novou ikonou dochází k postupnému rozšiřování nabídky. Nově se chystají do obchodu jazykové balíčky a fonty, zatím pouze v rámci sestavení pro Insidery.

Microsoft tak chce odstranit dočasnou praxi, kdy se fonty stahovaly a instalovaly zcela odděleně, přičemž svou roli na tom bude hrát dozajista fakt, že z každého uskutečněného nákupu skrze Store si zanechává poměrně vysokou provizi. Prozatím je k dispozici zdarma ke stažení font Arial Nova.

Přidání jazykových balíčků je pak poměrně nadbytečný krok, aktuálně si je totiž systém umí stáhnout zcela sám skrze nastavení. Nyní bude možné přeskočit Windows Update a balíčky si stáhnout ručně ze Storu.

Firma se snaží zpropagovat Store jako takový, většina uživatelů totiž stále není zvyklá jej aktivně používat tak, jako obchody s aplikacemi na mobilních zařízeních. Částečně se není příliš čemu divit, nabídka moderních aplikací je velmi omezená a příliš to nezachraňují ani klasické desktopové programy, kterých je v obchodě poskrovnu. Větší nabídka je pouze u her, kde lze nalézt i náročnější tituly, ne jen hříčky pro děti. Zde ale musí Microsoft zápasit se silnou konkurencí v podobě platformy Steam, která kraluje mezi hráči na pc.

V USA a několika dalších vybraných zemích pak nenabízí jen aplikace, hry a doplňky pro prohlížeč Edge, ale i počítače a notebooky, filmy, hudbu, knihy a televizní seriály. Bohužel není příliš pravděpodobné, že by v dohledné době firma rozšířila tyto kategorie i do Česka.

Diskuze (5) Další článek: Podívejte se na nejzajímavější Thinkpady uplynulých 25 let

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,