Chytrá domácnost | Google Home | Google Allo a Duo

Duo přichází i na Google Home. Tento komunikátor už Google zjevně jen tak nezruší

Aplikace pro video a audio hovory Google Duo nedávno získala svou webovou verzi a jak to vypadá, s novinkami nekončí. Audio hovory se totiž dočkaly integrace s reproduktory Google Home a je možné z nich a na ně volat.

Volání skrze chytré reproduktory u nás doposud nebylo možné, není u nás totiž dostupná služba Google Voice, přes kterou hovor probíhá. To se ale změní s integrací audio hovorů z Dua. To si můžete nainstalovat do svého telefonu, přičemž nově jej bude možné skrze aplikaci Google Home propojit i s reproduktory. Funkce se již zapnula vybraným uživatelům.

A jak to vypadá, i když není rozšířená mezi všechny uživatele, funguje bez problémů:

Příchozí hovor je ohlášen stejným vyzváněním, které znáte z mobilních telefonů, dotykem na reproduktor jej přijmete, dlouhým podržením ukončíte. Pro vyvolání je pak nutné svému asistentu třeba na telefonu říci, aby zavolal na konkrétní reproduktor:

Google má aktuálně poněkud více komunikačních aplikací. Duo přišlo před pár lety společně s aplikací Allo a bylo v plánu, že tyto dvě aplikace zajistí video/audio hovory (Duo) a rychlou textovou komunikaci (Allo) mezi běžnými uživateli. Byly náhradou za Hangouts, které se měly zaměřit na podnikové a týmové využití.

Jenže zatímco se Duo ujalo a nyní ho Google rozšiřuje, Allo byl propadák a nyní ho Google ruší. Místo toho nabídne i běžným uživatelům Hangouts Chat, tedy komunikátor původně vyvíjený pouze pro G suite. Protějškem Dua pro firmy je Hangouts Meet. Starší obecná aplikace Hangouts, ze kterých Hangouts Chat a Meet vycházejí, bude odstavena.

K čemu všemu je Google Home? (video):

Diskuze (6) Další článek: Šéf Amazon AWS: i přes příjem 30 miliard dolarů jsme stále v prvotní fázi cloudu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,