Komunikace | E-mail

E-mailový klient Spark konečně přichází na Android. Chce nalákat uživatele končícího Inboxu

Google aktuálně vypíná nejen Google+, ale i svého e-mailového klienta Inbox. Gmail přitom nezískal všechny funkce z ukončené aplikace. Uživatele, kterým budou chybět, se nyní snaží posbírat mobilní klient Spark, který nově přichází i na Android.

Spark nabízí chytré třídění e-mailů podobně, jako měl Inbox od Googlu. Na domovské obrazovce vám tak vypíchne důležité nepřečtení e-maily, vytřídí newslettery a bokem dá připnuté zprávy. Tohle vše navíc zvládne z několika různých účtů, podporovaný je nejen Gmail, ale i Outlook, Yahoo a další.

Nechybí ani funkce jako odkládání e-mailů na později,různá upozornění či možnost naplánovat odeslání na konkrétní čas (to se nedávno naučil i Gmail). Zajímavostí je možnost vytvoření týmu, kdy více uživatelů může pracovat na jednom e-mailu či vést pod ním soukromou konverzaci. Zde už jsou ale limity pro používání zdarma, za více členů v týmu a pokročilejší funkce je nutné si připlatit.

Nevýhodou aplikace je každopádně její dostupnost. Prozatím byla dostupná pouze pro iOS a macOS, nyní se rozšiřuje na Android. Chybí ale pro počítače s Windows a webová verze, což značně limituje využití. Na mobilních telefonech ale nabízí velké množství přizpůsobení vzhledu a užitečné funkce navíc. Stahovat ji můžete z oficiálních stránek.

Mě ale bohužel, jakožto dlouholetého uživatele Inboxu, k přechodu nepřesvědčil.

Diskuze (10) Další článek: Po životě na Marsu by mohly pátrat speciální drony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,