Cybertruck bude podle Elona Muska schopen fungovat jako člun. Možná i díky přívěsnému motoru

Oživeno 11. října

Elon Musk na Twitteru ještě víc rozvedl svou vizi, podle níž by měl být Cybertruck schopen fungovat i jako člun. Tentokrát zareagoval na jednoho uživatele, který uvedl, že v takovém případě by se dotyčný pickup mohl pohybovat pouze rychlostí mezi 5,5 km – 18,5 km/hod.

„Potřebovali byste elektrickou vrtuli namontovanou na tažném zařízení, abyste jeli rychleji než několik uzlů,“ napsal CEO Tesly.

Z vyjádření bývalého inženýra výše jmenované automobilky Matta Browna nicméně plyne, že uvést podobnou myšlenku v život rozhodně nebude jednoduché.

„Možné to je, ale téměř jistě to zvýší náklady a omezí použitelnost v jiných oblastech,“ odpověděl Brown na otázku, zda by Cybertruck skutečně mohl překonat jezero.

Brown rovněž poznamenal, že konstruktéři Tesly se o tomto požadavku poprvé dozvěděli právě až z Muskových tweetů – což je ovšem voda na mlýn lidem, kteří o úplné vodotěsnosti Cybertrucku mají vážné pochybnosti.


Veleočekávaný Cybertruck od Tesly bude schopen po omezenou dobu plnit úlohu člunu. Plyne to z příspěvku, který minulý týden na svém Twitteru zveřejnil Elon Musk.

„Cybertruck bude dostatečně vodotěsný, aby mohl krátce sloužit jako člun, takže bude moct překonat řeky, jezera a dokonce i moře, nebudou-li příliš rozbouřená,“ napsal.

„Potřebuje se dostat ze Starbase na South Padre Island, což vyžaduje překročení kanálu,“ dodal.

Připomeňme, že již před dvěma lety Musk oznámil, že dotyčný elektrický pickup bude moct „chvíli plavat“. Nezašel však tak daleko, aby ho přirovnal ke skutečnému plavidlu.

Podle některých zahraničních komentátorů nelze vyloučit ani možnost, že prostě a krásně jen záměrně přehání. V dané souvislosti ale stojí za zmínku, že jistá nedočkavá společnost již počátkem tohoto roku představila obojživelnou soupravu určenou právě pro Cybertruck.

Každopádně, pokud to s vodotěsností nakonec bude stejné jako s nerozbitnými okny, možná by součástí povinné výbavy řidiče měla být i záchranná plovací vesta.

Diskuze (24) Další článek: Vy a počítač: Používáte operační systém nebo aplikace v češtině?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,