Tesla Motors | Hry | Herní konzole

Elon Musk ukázal, jak se dá v nových Teslách hrát Cyberpunk 2077. Výkon je srovnatelný s PS5

S novou generací elektromobilů Tesla Model S a Model X přichází i nová hardwarová platforma pro infotainment. Tesla se ale rozhodla přijít s pořádně nabušeným výkonem, který je postavený na platformě AMD a grafickém čipu Navi 23 s architekturou RDNA2.

I když Tesla neprozradila bližší detaily o konfiguraci, hrubý výkon by měl dle tvrzení být kolem 10 TFLOPS, tedy stejně jako má třeba nová herní konzole PlayStation 5. Hlavní 17palcový displej infotainmentu má rozlišení 2 200 × 1 300 pixelů, přičemž pro zadní pasažéry je k dispozici další o trochu menší displej. Je jasné, že náklady za takto výkonný hardware se v ceně za Tesla Model S jednoduše ztratí, protože půjde o stovky dolarů, přičemž třeba Model S Plaid vyjde na 130 tisíc dolarů.

Elon Musk dostál svému slibu a živě ukázal, že na integrovaném hardwaru lze plynule hrát i Cyberpunk 2077, byť nebylo řečeno, v jakém rozlišení a nastavení kvality se ukázka prezentovala.

I tak se ale jedná o unikátnost, kdy automobil obsahuje nejmodernější čipy a takto výkonný hardware i pro hraní nejnovějších her. Tesla tímto krokem vlastně vytváří vlastní herní konzoli, která je součástí auta. Jde tedy o další konkurenční výhodu, která má jistě i dlouhodobou strategii, kdy už v budoucnu vozidlo nebude nikdo řídit a strávený čas v autě budou lidé využívat k práci a zábavě.

Diskuze (50) Další článek: Láva vs. optický kabel. Na Islandu provedli jeden velmi netradiční test komunikační techniky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,