ESET lídrem v oblasti Endpoint Security

Nezávislá analytická společnost Forrester jmenovala ESET lídrem v oblasti Endpoint Security Suites pro rok 2018.

Firmy a organizace po celém světě dnes a denně řeší otázku internetové bezpečnosti. Schopnost prevence, včasné detekce online hrozby a jejího řešení u desítek až stovek koncových zařízení, ať již jde o počítače, notebooky, tablety nebo chytré telefony, je vysoce žádanou službou. O to významnější je úspěch výrobce bezpečnostního software, společnosti ESET, která získala status lídra v reportu The Forrester Wave™ - Endpoint Security Suites, Q2 2018.

Prestižní report detailně analyzoval 15 největších výrobců bezpečnostního software na světě a jejich produkty pro Endpoint Security – ochranu koncových zařízení. ESET nabízí podle Forresteru nejlepší řešení pro firmy, které hledají kompletní sadu nástrojů, jež pro úspěšný provoz nevyžaduje vysokou odbornost administrátorů.

Aby bylo možné zhodnotit stav bezpečnostních balíčků pro sledování koncových zařízení a zároveň bylo vidět, jak si konkurenční řešení stojí ve srovnání mezi sebou, Forrester ohodnotil silné a slabé stránky všech hlavních dodavatelů. Po vyhodnocení předešlého výzkumu, analýze zákaznických potřeb, rozhovorech s dodavateli a dalšími experty, Forrester vytvořil komplexní soubor 21 kritérií, které seskupil do tří kategorií: aktuální nabídka, strategie a pozice na trhu.

Analýza prokázala, že bezpečnostní software ESET si dokáže efektivně poradit s moderními hrozbami a jeho používání u koncových zařízení není pro uživatele složité. Zákazníci kontinuálně hodnotí produkt pro svou uživatelskou přívětivost ve srovnání s ostatními jako nadprůměrný. Forrester došel k závěru, že důvěra zákazníků v kvalitu řešení zabezpečení koncových zařízení je klíčová pro úspěch společností nejen na trhu, ale zejména v budování role strategického partnera a správce firemních dat.

„Věříme, že uznání společnosti ESET jako lídra v aktuálním reportu od společnosti Forrester i globální obchodní úspěchy demonstrují dodržení závazků ESETu v dodávání prémiového bezpečnostního řešení našim zákazníkům z firemního prostředí. Vizí naší společnosti bylo vždy zaručit našim uživatelům klid a jistotu díky využití našeho software, zvláště pak v dnešním komplexním a neustále se měnícím světě,“ komentuje úspěch společnosti ESET v analýze Forresteru její technický ředitel Juraj Malcho.

Další článek: Čínský výrobce dronů DJI má interní problémy a očekává ztrátu přes 150 milionů dolarů

Témata článku: