Facebook | Sociální sítě

Facebook častěji připomene, co jste v minulosti dělali. Vybere ale jen pozitivní vzpomínky

Facebook má již delší dobu funkci V tento den, která vám každý den připomene, co jste v minulosti dělali. Nyní ji ale značně rozšíří i o přehled dalších dnů a o příspěvky od vašich přátel. Vše ale bude vybírat tak, aby vám ukazoval pouze pozitivní vzpomínky.

Vzpomínková funkce se tak rozšíří o několik sekcí. Stejně, jako nyní, vám každý den ukáže všechny příspěvky, které jste dané datum na Facebooku publikovali. K tomu se přidají výročí přátel a hlavně rekapitulace vašich událostí ve formě videa. Ta se může týkat například uplynulého měsíce či roku.

1.png
Nová sekce Memories sdruží všechny předchozí příspěvky.

Facebook se také zaměřil na to, abyste o žádnou (podle něj) důležitou vzpomínku nepřišli, ukáže vám tedy i příspěvky za dny, kdy jste Memories nekontrolovali. Co se týče výběru, sociální síť nespecifikovala, jak přesně bude hodnotit, zda daná vzpomínka je pro vás pozitivní či nikoliv, svou roli ale zřejmě bude hrát počet označení To se mi líbí a další interakce.

Novinka by se měla postupně rozšiřovat na všechny účty a bude dostupná na adrese www.facebook.com/memories či skrze mobilní aplikaci.

Jak je to s popularitou sociáolních sítí?

Diskuze (6) Další článek: Úplný konec mechanických tlačítek: příští Apple Watch mají mít jen displej a haptickou odezvu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,