Facebook | Sociální sítě | WhatsApp

Facebook chce funkci příběhů protlačit všude. Teď k tomu chce využít i komunikátor WhatsApp

Facebook plánuje sdílení příběhů z WhatsAppu do ostatních aplikací již delší dobu, nyní ale došlo na testování mezi uživateli. Místo přímého propojení služeb se využívají nativní mechanismy pro sdílení, nedochází tak k přenosu osobních dat.

WhatsApp Status, stejně jako příběhy na Facebooku či Instagramu nabírají na popularitě a Facebook se stále snaží, aby funkce byla mezi uživateli co nejvyužívanější. Mezi Instagramem a Facebookem funguje již nyní automatické sdílení, kdy se Příběh jednoduše překopíruje. S něčí podobným právě nyní přichází WhatsApp, jde na to ale jinak.

b64b983c-a43e-40d5-9234-bbe87cf4faa3 
WhatsApp Status již můžete sdílet i mimo chatovací aplikaci.

Oproti přímému provázání totiž využívá klasický sdílecí mechanismus, který najdeme v operačních systémech. Z aplikace tak odchází normální obrázek, který se pouze nahraje na Facebook, Instagram či kamkoliv jinam. Jednotlivé příběhy na Facebooku a WhatsAppu, byť mohou být stejné, jsou v databázích zcela oddělené položky a nejsou nijak provázané. Tvůrci se tímto snaží vyvarovat jakémukoliv podezření, že s mateřskou aplikací sdílí uživatelská data.

Novinku aktuálně Facebook testuje v rámci betaverze aplikace WhatsApp jak pro Android, tak i iOS.

Jaké soukromí nabízí chatovací aplikace?

Diskuze (3) Další článek: Bílá obsadí i firemní Facebook Workplace. Nový vzhled si můžete aktivovat již nyní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,