Facebook | Facebook Messenger | Komunikace

Facebook Messenger konečně umí mazat odeslané zprávy. Na rozmyšlenou máte 10 minut

Komunikační aplikace Facebook Messenger dostala dlouho slibovanou funkci mazání odeslaných zpráv. Uživatelé nyní mohou až deset minut po odeslání zprávu smazat, a to jak v individuálních, tak i ve skupinových konverzacích. O podrobnostech informoval oficiální blog.

Facebook slíbil funkci mazání odeslaných zpráv poté, co vyšetřovací zpráva ukázala, že zakladatel a generální ředitel Mark Zuckerberg smazal několik svých odeslaných zpráv. Provozovatel největší sociální sítě téměř před rokem uvedl, že tuto možnost poskytne všem svým uživatelům.

Konec přehmatů a trapasů

Možnost mazání najde nejčastěji využití v situacích, kdy odesílatel omylem pošle zprávu jinému než zamýšlenému příjemci či skupině. Pochopitelně pokud druhá strana před smazáním zprávu přečte, její smazání už patrně nic nevyřeší.

Facebook Messenger konečně umí mazat odeslané zprávy
Facebook Messenger konečně umí mazat odeslané zprávy

Až dosud umožňoval Facebook Messenger mazání zpráv pouze na straně odesílatele, což působilo poněkud zmatečně. Ten, kdo zprávu poslal, ji pak neviděl, nicméně na straně příjemce byla stále normálně čitelná. V nejnovějším provedení nabídne aplikace možnost smazat zprávu „všem“, nebo „pouze u vás“.

Funkce bude k dispozici po aktualizaci

Jak tedy smazat odeslanou zprávu? V mobilní aplikaci na ní stačí podržet prst. Kromě nabídky reakcí v podobě emotikon se v dolním panelu nástrojů vedle kopírování a přeposlání zobrazí také tlačítko Odebrat. Pokud byla zpráva odeslána před méně než deseti minutami, bude v následující nabídce také možnost Odebrat pro všechny.

Nutno podotknout, že zpráva není mazána beze stopy. Příjemce v konverzaci uvidí místo ní informaci o tom, že původní text byl odstraněn. Podobně to již delší dobu funguje v dalších komunikačních programech, jako jsou WhatsApp nebo Telegram.

Funkce mazání zpráv z konverzací je dostupná až po aktualizaci aplikace Facebook Messenger pro operační systémy iOS a Android. Ta je uvolňována postupně v několika etapách, takže aktuálně ještě nemusí být k dispozici všem uživatelům.

Váš názor Další článek: Stáhněte si nové ovladače pro svou grafickou kartu, AMD i Nvidia vydaly důležité aktualizace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,