Firefox | Windows Vista | Windows XP | Mozilla

Firefox se definitivně rozloučil s Windows XP a Windows Vista. Nastal čas přejít na novější systém

Jak jsme téměř před rokem psali, tak se i stalo – Mozilla se svým Firefoxem hodila stará Windows XP a Visty do koše a již pro ně nebude vydávat žádné aktualizace. Jediným velkým prohlížečem, který ještě stále tyto systémy podporuje, tak zůstává Opera. Informoval o tom Computerworld.

Prozatím byli uživatelé Firefoxu na těchto dvou systémech odkázání na speciální ESR (Extended Support Release) verzi, která sice nezískávala nejnovější funkční aktualizace, obdržela ale pravidelně bezpečnostní záplaty. Nyní ale přichází i o ty. Jediné řešení tak, krom přechodu na Operu, je upgradovat na novější operační systém. V opačném případě se surfaři vystavují zbytečnému riziku napadení prohlížeče skrze některou známou a jinak již opravenou chybu.

Microsoft samotný ukončil podporu Windows XP a Internet Exploreru v roce 2014, Chrome následoval v roce 2015. Aktuálně v rámci světa Windows tuto verzi systému podle Net Applications používá necelé 4 % uživatelů, změnu tak pocítí pouze malé množství uživatelů.

Co se událo na poli prohlížečů?

Diskuze (21) Další článek: Zoner Photo Studio se naučilo stříhat video. Pinnacle a spol., mějte se na pozoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,