Koronavirus | Superpočítače | Folding@Home

Folding@Home překonal neuvěřitelný milník. Celkový výpočetní výkon přesáhl hranici 1 exaFLOPS

Projekt Folding@Home se s připojením do boje proti koronaviru těší obrovské popularitě a v poslední době mu výpočetní výkon poskytly i nejvýkonnější superpočítače na světě. Vzhledem k tomu, že se ale do systému připojilo i velké množství fanoušků s výkonnými grafickými kartami, dostal se celkový výkon už přes neuvěřitelný milník.

Zástupci Folding@Home totiž na oficiálním twitteru oznámili, že platforma už pracuje s celkovým výkonem přes 1 exaFLOPS a je tedy desetkrát výkonnější, než nejvýkonnější superpočítač na světě - IBM Summit.

Vzhledem k rychlému nárůstu čelí platforma problémům s rychlostí zveřejňování nových úkolů a hlavně vytížení serverů, které musejí vyřizovat požadavky a rozdělovat zmíněné úkoly. Tvůrci ale neustále optimalizují propustnost, což by mělo ještě více zefektivnit využití distribuovaného výkonu.

Lze očekávat, že výkon bude ještě růst. V rámci týmu Živě.cz, pod kterým můžete pomáhat s teamID 235910, už čtenáři poskytují přes 1 600 procesorů a z pohledu pořadí týmů jsme na 942. pozici z celkem 243 615 týmů.

Aplikaci si můžete stáhnout na oficiálních stránkách.

Koronavirus online

[html: ]

Diskuze (4) Další článek: Nový simulační systém naučí autonomní vozidla řídit ještě předtím, než vyjedou na silnici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,