iVysílání | Sport | Fotbal

Fotbal online: Kde sledovat Euro 2020? Máme tipy na weby i aplikace

Nejlepší hráči starého kontinentu už leští kopačky, dnes totiž začíná fotbalové mistrovství Evropy. Turnaj se sice musel kvůli covidu o rok odložit, ale jeho formát zůstává stejně revoluční. Hraje se od 11. června do 11. července v 11 evropských městech v 11 zemích. Na Euru vystoupí 24 týmů včetně Česka a Slovenska, které budou chtít z fotbalového trůnu sesadit úřadující Portugalsko. Kde fotbal sledovat na internetu?

Česká televize

Kvalifikační zápasy si mezi sebou rozdělily Česká televize a stanice Sport 1 a Sport 2, vysílací práva na hlavní turnaj má však pouze ČT. Všech 51 zápasů bude k vidění na ČT Sport a ČT2, k dispozici ale budou také přes internet v HbbTV nebo na webu mefotbal.cz. Zápasy půjde sledovat i přes aplikaci ČT Sport dostupnou pro Android (Google Play, Huawei AppGallery) a iOS (App Store).

image.png

Utkání budou komentovat Jaromír Bosák, Vlastimil Vlášek, Jiří Štěpán a Ondřej Prokop, studiem pak budou provázet Pavel Čapek, Petr Kubásek a Jan Lutonský. Roli expertů a někdy spolukomentátorů zaujmou Erich Brabec, Martin Hyský, Luděk Zelenka, Günter Bittengel, Luboš Kalouda, Pavela Karoch, Martin Hašek, Luboš Kozel a Josef Němec. Hosty studia budou i bývalí internacionálové Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Antonín Panenka, Tomáš Ujfaluši nebo Ivan Hašek.

Na webu chceme divákům ve speciální rubrice k Euru nabídnout vedle aktuálního zpravodajství především bohatý video obsah – sestřihy zápasů, všechny góly a důležité momenty. Největší důraz klademe samozřejmě na dění kolem českého národního týmu. Novinku pak představují u vybraných utkání prodloužené webové přenosy, ve kterých nabídneme i předzápasovou přípravu týmů. Chystáme také několik podcastů, které zareagují a rozeberou aktuální dění na šampionátu,“ říká vedoucí portálu ČT sport Jiří Kalemba.

Váš názor Další článek: Týden Živě: Co vy na to, novinky Applu a boj o mobily ve škole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,