Nvidia | Grafické karty | Gigabyte

Gigabyte ukázal, jak budu vypadat jeho nové karty Aorus GeForce RTX

Gigabyte po vzoru dalších výrobců grafických karet ukázal tento týden svoji nejlepší řadu grafických karet GeForce RTX od Nvidie. Jedná se o řadu Aorus a bude se pyšnit těmi nejlepšími technologickými výdobytky tohoto výrobce.

Řada Aorus se bude vyznačovat především předimenzovaným chlazením a napájecí kaskádou. Ta bude disponovat 12+2 fázemi a nic nebude bránit pořádnému přetaktování. Zda výrobce po vzoru předchozí řady také povolí i zde maximální limit spotřeby na 150 % zatím prozrazeno nebylo, ale je to víc než pravděpodobné. To by mohlo fanouškům přetaktování poskytnout velkou rezervu v přetaktování.

K tomu bude samozřejmě potřeba hodně chladícího výkonu. Ten poskytne masivní, skoro tříslotový pasiv protkaný pěticí velkých heatpipe trubic, skrz které bude prohánět vzduch trojice velkých 100mm ventilátorů s vylepšenými ložisky s dvakrát lepší životností než bylo u minulé generace.

Po vzoru dnešní doby bude grafika disponovat RGB osvětlením jak samotného chladiče, krycího plechu, tak i samotných ventilátorů. Barva i samotné efekty samotného podsvícení bude plně programovatelná skrze dodávanou utilitu.

Grafická karta bude podporovat zapojení až čtyř displejů zároveň, které budete moci zapojit do tří DisplayPortů 1.4. Sekundovat budou další tři sloty HDMI 2.0b a jeden moderní USB-C. Potěší nadstandardní čtyřletá záruka. Gigabyte přislíbil že grafické karty nové řady Aorus dorazí velmi brzy na trh, avšak přesné datum ani ceny neoznámil.

Váš názor Další článek: Tesla vyrobila o 50 % více elektromobilů než minulé čtvrtletí. Elon Musk ale vyhrožoval odchodem z firmy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,