Hardware | Gigabyte | Paměti

Gigabyte začal vyrábět vlastní paměti: Když si koupíte dva moduly DDR4, dostanete další dva falešné navíc

Dříve tradiční výrobci základních desek se v posledních letech velmi snaží rozšířit portfolio svých výrobků. A prvním z velké trojky výrobců základních desek, ktrý uvede i svoje vlastní operační paměti se stává Gigabyte, upozornil TomsHardware.

Gigabyte tím rozšiřuje nabídku produktů své prémiové značky Aorus a přidává tím zároveň další součást, která podporuje barevné podsvícení. Jde o paměti typu DDR4-3200 s časováním 16-18-18-38 s napětím 1,35 V. Jedná se tedy o velmi tradiční specifikace, které nijak nevybočují z nabídky mnoha výrobců pamětí na trhu.

Čím ale bude Gigabyte své konkurenty převyšovat je vychytávka ohledně počtu modulů, které budou v balení. Pokud totiž zakoupíte klasické dvojbalení 2×8 GB, dostanete ještě další dva „falešné“ moduly, které budou plnit pouze funkci osvětlení. To je vlastně dobrý nápad, protože čtyři moduly vypadají na desce mnohem lépe než jenom dva.

Paměti podporují technologii RGB Fusion, takže nic nebrání tomu si celé podsvícení všech komponent v počítači spárovat skrze dodávanou aplikaci. Nové paměti Aorus RGB Memory by se měly na trhu objevit koncem června za cenu 229 dolarů. V české republice můžeme očekávat cenu do šesti tisíc včetně daně.

Barevné efekty teď frčí, podívejte se na hlasem ovládané blikání od Thermaltake:

Diskuze (20) Další článek: Osmapadesátiletý český pirát sdílel 152 tisíc filmů. Hrozí mu 8 let

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,