Gigantický japonský robot vytvořený podle mecha RX-78-2 Gundam se připravuje na své první kroky

Jak jsme vás začátkem tohoto roku informovali, odborníci z japonské společnosti Gundam Factory Yokohama usilovně pracují na monstrózním humanoidním robotovi. Konkrétně jde o repliku mecha RX-78-2 Gundam ze známé metasérie japonských anime seriálů společnosti Sunrise, jejíž výška bude činit úctyhodných 18 metrů.

Na YouTube se nyní objevilo video, které ukazuje robotovy první kroky. Přesněji řečeno, přípravu na první kroky – mech totiž sice opakovaně zvedá pravou nohu, ale nepřenáší na ni váhu.

Záběry jsou podle všeho zrychlené, takže není jasné, kolik času mu tento úkon ve skutečnosti zabral. Dotyčný stroj každopádně stále není úplně hotový – mj. mu chybí hlava.

Připomeňme, že po svém dokončení by měl robot vážit zhruba 25 tun a disponovat 24 stupni volnosti i rukama s plně kloubovými prsty.

Veřejnosti se původně měl představit v říjnu, nicméně tento termín byl kvůli pandemii koronaviru posunut na neurčito. Gundam Factory Yokohama na svých webových stránkách uvádí, že ze stejného důvodu musela zrušit i speciální předváděcí akci, která byla naplánována na tento měsíc.

Diskuze (5) Další článek: Když netopýry vyženou roboti. ČVUT trénuje v legendární české jeskyni

Témata článku: , , , , , , , , , ,