Google | Google Meet

Google dal své videokonference všem. Meet už není jen pro firmy

Služba Google Meet byla společně s komunikátorem Chat doposud určena pouze firemním zákazníkům. Jak ale Google v minulosti slíbil, přichází nyní uvolnění pro všechny uživatele. K dispozici bude navíc zcela zdarma.

Rozšíření Google Meet pro všechny uživatele proběhne v následujících týdnech.  Doposud přitom bylo nutné mít firemní účet G Suite, abyste se k funkci dostali. To ostatně stále platí pro Chat, který by čistě teoreticky měl v budoucnu nahradit dosluhující Hangouts. Stále bude nutné mít Google účet, postačí ale klasický zdarma. Funkci bude firma zapínat postupně – chcete-li, aby vás upozornila, stačí vyplnit formulář zde na stránce.

Google chce sebrat vítr z plachet extrémně populárnímu Zoomu, oproti němu má ale několik omezení. Oproti němu totiž bude i pro účastníky vyžadovat Google účet, pokud se budou chtít připojit k místnosti vytvořené uživatelem s účtem zdarma. Stejně tak zde platí omezení 60 minut na jeden hovor, ten ale Google do 30. září nebude uplatňovat. K dispozici jsou samozřejmě i aplikace pro Android a iOS a nechybí ani propojení s kalendářem – tedy vše, na co jsou zvyklí firemní uživatelé.

Pokud chcete vyzkoušet, zda máte funkci zapnutou, můžete zamířit na web Google Meet.

Diskuze (4) Další článek: Další mrtvolka na hřbitov: Google zabíjí sociální síť Shoelace, o které jste zřejmě nikdy neslyšeli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,