Google | Google+ | G Suite

Google+ není zcela mrtvé, získává nové funkce. Ale pouze pro firmy

Google+ je mrtvé, ať žije Google+! Tak nějak by se dalo shrnout oznámení o ukončení Google+ pro běžné uživatele a oznámení novinek právě na této sociální síti pro firemní zákazníky. Administrátoři G Suite účtů získají nové možnosti schvalování obsahu.

Sociální síť se u firem soustředí hlavně na vnitrofiremní komunikaci, čemuž odpovídají i novinky, které firma představila. Již nyní mohou administrátoři hromadně přidávat uživatele do skupin, nově ale získají možnost schvalování a kontroly jednotlivých příspěvků. Také budou moci vytvořit samostatné streamy, například pro oddělení sdělení od vedení apod.

Označovat půjde i publikovaný obsah, aby se dostal ke správným lidem i když nevíte, kdo konkrétně v daném oddělení pracuje, což se může hodit ve větších firmách. Fungovat to bude podobně, jako hashtagy, slovem #research tak upozorníte vývojový tým apod. Přibudou také měření, kolik lidí a z jakého oddělení si příspěvky nejčastěji prohlíží.

Je tak zřejmé, že Google+ nikam zcela neodchází, bude to mít ale na trhu těžké. „Sociální síť“ pro firmy má i Facebook a konkurence je i přímo u Googlu, pro komunikaci v rámci skupin nedávno představil Hangouts Chat a Meet. Nemluvě o populárním Slacku či Microsoft Teams.

Google nedávno oznámil konec více služeb, například Inboxu:

Zdroj: TechCrunch

Diskuze (3) Další článek: Technologické firmy zasáhl obrovský propad hodnoty ve stovkách miliard dolarů. Propadla se i cena bitcoinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,