Google | Chrome

Google se pochlubil novinkami pro Chrome na tento rok. Čekají nás skupiny záložek a nová témata

O tom, že se do Chromu chystají novinky pro práci se záložkami víme delší dobu, nyní ale Google oficiálně potvrdil nové funkce, kterých se dočkáme v nadcházejících týdnech. Záložky půjdou třídit do skupin jak na telefonech, tak i počítačích.

Finální provedení funkce se velmi podobá tomu, jak ji Google testoval v Canary verzi svého prohlížeče již v květnu tohoto roku. Práce na novince tak trvaly poměrně dlouho, konečně se ale dočkáme možnosti slučovat si záložky do skupin. Vše navíc bude dostupné přímo z přepínače za pomoci drag'n'drop.

8f56c252-15ca-41f0-91cf-89018d489f78 
Toto rozložení mohou znát uživatelé iOS. Nyní k němu přibude správa skupin.

Záložku tak stačí přetáhnout na jinou a vytvoří se nová skupina. Tu si lze poté samostatně zobrazit a při pročítání stránky, která v ní je, se objeví nová spodní lišta s přepínačem na další uložené weby.

Společně s tím přichází vylepšení pro desktopy, které ocení hlavně ti, kteří mají velké množství záložek, které jsou tak velmi malé a ukazují pouze faviconu. Nově bude stačit najet myší na záložku a ukáže se její titulek i adresa.

ce502460-f8f4-4a48-b69f-150d4d5fc5b1 
Po najetí myší na záložku se ukáže její detailnější popisek.

Vylepšení se dočká i omnibox, který kromě počasí, zvládne zodpovědět i další dotazy, například definice slov, přímo v našeptávači bez nutnosti chodit do vyhledávání. To by mělo fungovat i s překlady slov či sportovními událostmi.

Poslední novinka potěší všechny, které nebaví mít Chrome pořád stejný. Nyní je sice možné si doinstalovat vlastní téma, Google ale umožní úpravu barev prohlížeče podle sebe přímo na hlavní stránce bez nutnosti cokoliv doinstalovat. A samozřejmě nebudou chybět jak světlá, tak ani tmavá témata.

Všech novinek bychom se měli dočkat v následujících týdnech a měsících, jak je Google začne postupně uvolňovat.

Chrome není jen prohlížeč, ale i operační systém. K čemu je dobrý?

Diskuze (3) Další článek: Google Coral: Raspberry Pi s čipem, který zpracuje 4 biliony operací za sekundu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,