Google | YouTube | Instagram

Google zcela obšlehl Instagram. YouTube testuje vlastní kopii Stories

Minulý rok v listopadu začal Google testovat v rámci YouTube svou vlastní podobu Stories, které se odlišovaly hlavně možností kategorizace a dalšími vychytávkami. Nyní to ale vypadá, že se firma nakonec vydá zcela jinou cestou – prostým okopírováním Instagramu. Informoval o tom web Android Police.

Novinka se objevuje některým uživatelům společně s příchodem černého tématu na Android. V mobilní aplikaci v záložce Subscriptions je nově v horní části pruh s kulatými logy kanálů, přičemž ten s novým příspěvkem ve Stories má červené ohraničení. Připadá vám to povědomé? Ano, přesně stejně funguje i Instagram.

Screenshot_20180801-223139.jpg
V aplikaci YouTube nově některé naleznou i pruh s Příběhy. (zdroj: Android Police)

A Google se u toho kopírování nezastavil jen zde. Jak ukazuje youtuber Damian Keyes na videu, samotné rozhraní pro tvorbu je téměř totožné, Google se ani neobtěžoval s jiný rozmístěním prvků. Svým uživatelům nabídne tak starou známou funkci, která původně vzešla ze Snapchatu.

U nás v redakci se zatím novinka neobjevila, Google ji prozatím testuje jen u vybraných uživatelů. Chcete-li se ale na některý příběh podívat, můžete zavítat například na kanál avdan, kde stačí přepnout na záložku Stories.

Stories a vertikální videa jsou hitem. Nelíbí se vám? Zvykejte si.

Diskuze (13) Další článek: Delfíni amerického námořnictva lovili miny během cvičení RIMPAC 2018

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,