Google | Android | Předplatné

Google zlevnil předplatné Play Pass a rozšířil jej do dalších zemí. ČR stále ignoruje

Google Play Pass je odpovědí na Apple Arcade. Loni spuštěná služba zpřístupní za měsíční poplatek 5 dolarů stovky aplikací a her pro Android, za které se jinak musí platit zvlášť. Uživatelé tak výhodně získají kopec zábavy, navíc bez reklam nebo in-app plateb.

Až doposud byl Play Pass dostupný jen v USA, Google jej ale konečně rozšiřuje i dál. Češi si bohužel musí počkat. V druhé vlně jsou Británie, Německo, Francie, Itálie, Španělsko, Irsko, Kanada, Austrálie a Nový Zéland. Spuštění v těchto zemích je záležitostí několika dní. Firma dle svých slov připravuje také další expanzi.

Uživatelé se navíc mohou těšit na výhodnější předplatné. Google přidal roční tarif za 30 dolarů, při pravidelném měsíčním placení by fanoušci zaplatili dvojnásobných 60 dolarů. Tarif je mimochodem sdílený v rámci rodiny s až pěti dalšími uživateli.

Americká firma také obohatila katalog o více než 150 nových titulů. Mezi nimi je i plošinovka Sonic the Hedgehog ale také český Chuchel od Amanity. Tahákem z dřívějška jsou pak hry jako Star Wars: KOTOR, Terraria, Stardew Valley, Mini Metro, Monument Valley 2 nebo Chameleon Run od pražských Hyperbolic Magnetism.

Srovnání Play Passu a Apple Arcade
  Google Play Pass Apple Arcade
cena 4,99 $ za měsíc / 29,99 $ za rok 4,99 $ za měsíc / 49,99 $ za rok
platformy Android iOS, iPadOS, macOS, tvOS
obsah 500+ aplikací a her 100+ her
rodinné sdílení až 6 členů až 6 členů
dostupnost 10 zemí 150+ zemí
Váš názor Další článek: Softbank zvažuje, jak naložit s Armem. Ve hře je i prodej společnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,