Apple Watch | Spotify | Hodinky

Hodinky Apple Watch umí nově streamovat přímo ze Spotify – obejdou se bez připojení k iPhonu

Hudební streamovací služba Spotify uvolnila novou verzi své aplikace, která boří jedno z dosavadních omezení. Na chytrých hodinkách Apple Watch lze nyní streamovat hudbu a podcasty i bez připojení k iPhonu – s využitím Wi-Fi nebo mobilního datového připojení.

Aplikace Spotify pro Apple Watch existuje zhruba dva roky, avšak k poslechu hudby bylo až dosud nutné připojení hodinek k telefonu, což platilo i pro verzi s LTE konektivitou. Nově jsou hodinky schopné komunikovat přímo se Spotify.

Spotify pro Apple Watch

Schopnosti streamovat hudbu přímo prostřednictvím aplikace pro hodinky si nejprve všimlo několik uživatelů, kteří se o svou zkušenost podělili na sociálních sítích. Později tuto novinku potvrdilo několik odborných médií v čele s 9to5Mac.

Server Engadget požádal o vyjádření přímo Spotify. Dostal odpověď, jež potvrzuje dostupnost nové funkce: „Zaměřujeme se na vývoj zážitků, které uživatelům umožní poslouchat Spotify kdekoli a kdykoli chtějí – bez ohledu na zařízení nebo platformu. Po počátečním testovacím období nyní zavádíme funkci streamování pro Spotify na Apple Watch.“

V praxi to znamená, že majitelé hodinek s LTE připojením mohou poslouchat písničky například během outdoorových sportovních aktivit, aniž by museli mít při sobě telefon. Bohužel v Česku tato nesporně praktická možnost není k dispozici, neboť zdejší operátoři LTE na Apple Watch nepodporují.

Hudba ze zápěstí

Podpora přímého streamování byla dlouhodobým požadavkem zákazníků Spotify. Nejčastěji se jí dožadovali proto, aby nemuseli nosit telefon při cvičení – například při běhání. Nyní dostávají možnost streamovat ze svého zápěstí přímo do Bluetooth sluchátek nebo AirPodů.

Spotify není první hudební službou, která na Apple Watch nabízí možnost streamování. Kromě vlastní služby Apple Music nabídla v únoru 2020 podporu této funkce americká Pandora. Lze předpokládat, že se časem přidají i další hráči.

Může trvat nějakou dobu, než bude nová možnost přímého streamování k dispozici všem majitelům Apple Watch. Chcete-li poslouchat Spotify přímo z vašeho zápěstí, budete potřebovat Apple Watch Series 3 nebo novější, watchOS 6.0+ (doporučeno 7.1+) a funkční Wi-Fi připojení. Aplikaci Spotify lze zdarma stáhnout z oficiálního repozitáře App Store.

Mohlo by vás zajímat: Co umí hudební služby a jakou si vybrat?

Diskuze (5) Další článek: Garantované připojení od T-Mobilu. Když vypadne VDSL, ihned jej nahradí pomocí LTE

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,