Wi-Fi | Router | Honor

Honor vyrobil svůj první router, levnější model s Wi-Fi 6 nenajdete

Po mobilech, noteboocích nebo hodinkách se dceřiná značka Huaweie pouští na další nový trh. Honor právě představil Router 3. Dost překvapivý název vzhledem k tomu, že nemá žádné předchůdce a že číslovka neodpovídá použité verzi Wi-Fi. Logika ale jde stranou, Honor chce bodovat hlavně cenou.

Honor Router 3 stojí na křemíku mateřského Huaweie (HiSiliconu). O řízení provozu se stará čipset Hi5651L s 1,2GHz dvoujádrovým procesorem, 128 MB RAM a stejně velkou flashovou pamětí. Bezdrátovou síť dodává čip Hi1152. Router podporuje Wi-Fi 6 (802.11ax) a také všechny předchozí verze standardu pracujících v pásmech 2,4 a 5 GHz.

V tom prvním dosahuje v režimu AX propustnosti až 574 Mb/s, ve druhém pak 2402 Mb/s. Zařízení obsahuje čtyři antény s podporou systému 2 × 2 MIMO. Na těle jsou též čtyři gigabitové ethernety, přičemž jeden slouží jako WAN, další jako LAN. Jejich prostřednictvím lze propojit více routerů do jedné mesh sítě.

Honor Router 3 se spravuje prostřednictvím mobilní aplikace AI Life, umožňuje vytvořit i síť pro hosty a chlubí se také proprietární technologií, která na telefonech Honor, které rovněž podporují Wi-Fi 6, nabídne až o 6 dB silnější signál.

Novinka se začala prodávat tento týden za doporučenou cenu 80 eur (2100 Kč). Stejně stojí také podobně vybavený TP-Link Archer AX10. Honor ale na vybraných trzích k routeru přidá i dva dárky. Kupříkladu v Německu jsou v balení i náramek Honor Band 5 a sluchátka Honor Bluetooth Earphone, které samy o sobě stojí 35, resp. 70 eur.

Kdy se Honor Router 3 začne prodávat u nás a jestli u něj také budou stejné dárky, zatím nevíme.

Diskuze (17) Další článek: První testovací let prototypu kosmické lodi Starship by měl proběhnout do konce tohoto týdne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,