HP odmítlo nabídku Xeroxu, který ho chtěl pohltit. Nestačilo ani 33,5 miliardy dolarů

Na začátku měsíce se objevily informace, že má Xerox zájem o společnost HP a chce ji celou koupit za desítky miliard dolarů. Z této akviziční bomby nakonec sešlo.

HP totiž oficiálně oznámilo, že se rada rozhodla odmítnout nabídku Xeroxu, která činila 22 dolarů za akcii kombinující hotovost (17 dolarů) a akcie samotného Xeroxu. Celkově se jednalo o 33,5 miliardy dolarů, což by Xeroxu zajistilo 52% podíl ve společnosti HP.

Ředitel Xeroxu John Visentin viděl ve spojení strategickou výhodou, protože by obě společnosti mohly efektivněji využívat své zdroje a ušetřit spoustu nákladů v rámci ještě většího škálování napříč celou strukturou společnosti.

Současné odmítnutí ale nemusí být konečné, protože aktuálně se oznámení HP zmiňuje o tom, že jednou z věcí, na kterou se při rozhodování zaměřovali, byl samotný Xerox. Právě Xeroxu od roku 2018 klesl příjem z 10,2 miliardy dolarů na 9,2 miliardy dolarů, a tak je spíše otázkou, jestli bude tento propad pokračovat, nebo se z toho Xerox dostane. Pokud bude Xerox v pozitivním finančním vývoji, bude mít u rady HP mnohem větší šance.

Diskuze (11) Další článek: Nový Facebook Messenger pro Windows je na spadnutí. Už nepůjde o pouhý port aplikace z iOS

Témata článku: , , , , , , , , , , ,