Notebooky | Hewlett Packard (HP) | Hry

HP Omen X 2S zkouší nový vynález: dotykovou obrazovku za klávesnicí

Hewlett-Packard představil nový herní notebook Omen X 2S. Patrně nejzajímavějším prvkem této novinky je sekundární displej, umístěný v prostoru za klávesnicí. Dost možná jde o jednu z nejlepších implementací dvou displejů, jakou jsme dosud mohli vidět.

Hlavní obrazovka tohoto zařízení je na svém místě a má úhlopříčku 15". Sekundární displej je dotykový, situovaný v prostoru mezi klávesnicí a kloubem. Má úhlopříčku šest palců, rozlišení 1080p a nabízí celou řadu funkcí. Cílovou skupinou jsou hráči a tvůrci obsahu, kteří vyžadují špičkové technologie.

V minulosti se podobné řešení dvou obrazovek v noteboocích už objevilo. Zmínit můžeme například řadu Asus ZenBook Pro, která měla před klávesnicí (v prostoru, kde běžně bývá touchpad) 5,5" ScreenPad. Jeho implementace však byla poněkud omezená – nejlépe tuto „vychytávku“ využívaly aplikace MS Office.

Pro hráče s obrazovkou navíc

Na sekundární obrazovce HP Omen X 2S lze spouštět různé aplikace, sledovat videa z YouTube, zobrazovat statistiky systému a může rozšiřovat funkce klávesnice. Patrně nejužitečnější však je schopnost zrcadlit vybranou část hlavní obrazovky. Hráč si tak na tomto displeji může zobrazit mapu herního prostředí nebo třeba chat.

Dění na druhé obrazovce zajišťují softwarové balíčky Omen Command Center UI a HP Mobile View. V praxi to znamená, že vývojáři budou mít méně práce s vytvářením aplikací, využívajících menší sekundární displej.

Tak trochu stranou pozornosti zůstává primární obrazovka. Standardní IPS panel nabízí rozlišení 1080p a obnovovací frekvenci 144 Hz. Náročnější zákazníci mohou pořídit verzi s obnovovací frekvencí 240 Hz, nebo se 4K rozlišením a obnovovací frekvencí 60 Hz.

Herní hardware

Základní verze notebooku HP Omen X 2S nabídne jako procesor Intel Core i7-9750H a 16 GB operační paměti. Grafiku v tomto případě zajistí Nvidia RTX 2070 Max-Q, pro systém, aplikace a data bude připraven SSD s kapacitou 256 GB. Tato verze má cenovku 2099 dolarů, což je i s daní asi 58 tisíc korun.

Nejnáročnější hráči mohou kromě obrazovky s vyšším rozlišením upgradovat konfiguraci notebooku až na procesor Intel Core i9-9880H, grafiku Nvidia RTX 2080 8 GB, 32 GB operační paměti a SSD s kapacitou až 2 TB.

Výdrž baterie na jedno nabití je údajně asi pět hodin v závislosti na způsobu použití. Výrobce tvrdí, že druhá obrazovka nemá v tomto směru prakticky žádný dopad. HP Omen X 2S bude v prodeji od konce května.

Diskuze (10) Další článek: Škoda vstupuje mezi elektromobily. Ve čtvrtek ukáže plně elektrický vůz, který začne prodávat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,