Google | YouTube Music | Google Play Music

Hudební služby od Googlu si už předplácí 15 milionů lidí. Na konkurenci ale ztrácí

Hudební služby od Googlu údajně překonaly hranici 15 milionů předplatitelů. Oproti Spotify či Apple Music se jedná o malé číslo, přesto ale ukazuje, že Google má šanci těmto službám konkurovat. S čísly přišel web Bloomberg.

Google se s počty předplatitelů u svých hudebních služeb dlouhodobě nechlubí, neexistuje tak přímé srovnání s konkurencí. Aktuální čísla pochází od zdrojů Bloombergu obeznámených se situací. Oněch 15 milionů předplatitelů zahrnuje jak Google Play Music, tak i YouTube Music včetně uživatelů v bezplatné zkušební době.

Ostatní mají oproti tomu předplatitelů o poznání více – Spotify nedávno překročilo hranici 100 milionů a Apple 50 milionů. A to jsou pouze ti platící. Pokud bychom u Spotify počítali uživatele s účtem zadarmo, jednalo by se celkově o dvojnásobek lidí.

Internetový gigant se ale v poslední době snaží rozšiřovat svou novou službu YouTube Music společně s YouTube Premium, čímž se snaží cílit hlavně na mladší uživatele, kteří mají YouTube spojené hlavně s přehráváním hudby. A byť se 15 milionů nemusí zdát jako malé číslo, ukazuje, že Google má na čem stavět a mohl by konkurenci zatopit, když by se do šíření nové služby pořádně opřel. 5 milionů předplatitelů totiž přišlo za uplynulý rok od představení právě YouTube Music.

Co je YouTube Music?

Diskuze (5) Další článek: Američané vyvinuli nejpřesnější střelu Hellfire. Cíl rozseká čepelemi, ale lidské štíty okolo přežijí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,