vzach
19. 4. 2025 • 23:30

Možná záleží i na teplotě té horké vody. Kdysi nám ve škole učitel fyziky tvrdil, že nejlepší je teplota pro zalévání kávy přesně 100°C. Takže doporučoval ohřívat vodu v hrnci na mléko, který při varu vody v dolní části pískal.

Nedos.
19. 4. 2025 • 19:21

Ideální káva, se zalévá vodou která byla ohřátá topnou spirálou o maximálním výkonu 40W a zároveň po dobu ohřevu byla tato voda umístěna ve stínu.

Bery
19. 4. 2025 • 18:07

Mno, mozna na tom neco je. Ale kdyz budu vodu nalevat opravdu z velke vysky, tak budu musel kolem uklizet... taky podle fyziky. 😉

Vlasta Holeček
Vlasta Holeček
19. 4. 2025 • 17:39

Věřím, že je za tím “fascinující fyzika”, ale rád bych viděl výsledky slepých testů. Nějak mi je zatěžko věřit, že rozdíl pozná i běžný píč kávy.

Jozef Lenin
19. 4. 2025 • 16:25

Njn, vedci z Pensylvanie jsou odbornici na kafe jako ja jsem prezidentem galaxie. Vytezit maximu latek z kafe popsanym zpusobem? Mozna. Ale s dobrym kafem to bude mit malo spolecneho.

Určitě si přečtěte

Články odjinud