Google | Windows 10 | Chrome OS | Chromebooky

Indicie v kódu prozrazují, že Google chystá na svůj Chromebook podporu Windows 10

Podle nejnovějších náznaků to vypadá, že se Google připravuje na vskutku zvláštní spojení. Na svůj nejvyšší Chromebook Pixelbook totiž zřejmě chystá oficiální podporu druhého systému - Windows 10 od Microsoftu. Informoval o tom web XDA Developers.

Vývojáři Chrome OS konkurenční systém ve svém kódu přímo nezmiňují, v jednotlivých commitech se ale objevuje tajemný AltOS, který podle všeho budou právě Windows 10. Vše utvrzují zmínky o WHCK (Windows Hardware Certification Kit) a HLK (Windows Hardware Lab Kit), které slouží k certifikaci zařízení pro systém a zaručují funkční ovladače apod.

K čemu jsou dobré chromebooky: Když chcete notebook, ale Windows ne

Cesta ke spuštění systému by tak mohla být velmi snadná a hlavně – oficiální i ze strany Microsoftu. Jedná se o poměrně nečekanou spolupráci hlavně s ohledem na boj, který probíhá v segmentu levných notebooků mezi Chromebooky a klasickými stroji s Windows. Pro obě firmy ale spojení může být zajímavé – zákazníci budou mít o důvod více, proč si koupit Pixelbook, a Microsoft obsadí další zařízení.

Oficiálního potvrzení a oznámení jsme se ale prozatím nedočkali, plány se tak mohou změnit či případně zcela zrušit. Čistě teoreticky a s řádnou dávkou optimismu bychom se v budoucnu mohli dočkat i aplikací od Googlu pro Desítky, když už je bude mít na vlastních zařízeních. Ostatně, s příchodem PWA aplikací by to pro něj ani nemuselo být složité.

Takto vypadá Pixelbook od Googlu:

Diskuze (7) Další článek: Na Havaji díky erupcím sopky Kilauea doslova prší drahé kameny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,