Facebook | Sociální sítě | Instagram

Instagram spustil novou komunikační aplikaci podobnou Snapchatu. Vyzkoušeli jsme ji, abyste vy nemuseli

Facebook se dlouhodobě zaměřuje na boj se Snapchatem, který si oblíbili hlavně mladí. Z něj již dříve ukradl Příběhy, tedy obrázky a video, které mizí po 24 hodinách. Nyní ale vydává aplikaci Threads od Instagramu (Instagram spadá pod Facebook), která slouží ke komunikaci mezi přáteli a jako by z oka vypadla právě Snapchatu. 

Threads from Instagram  je komunikátorem, který je navázaný na váš účet na Instagramu. Odtud si převezme seznam blízkých přátel, který jste si v této službě nastavili – pokud takový nemáte, vytvoří vám jej. S dotčenými osobami si poté můžete nejen psát, ale i s nimi automaticky sdílet, co děláte za pomoci statusu.

59d205c2-e793-4f49-a698-85870b277681 
Threads umožňuje chat s vaším seznamem nejbližších přátel na Instagramu.

Statusy přitom mohou být měněny zcela automaticky a sestávají vždy z emoji a doplňující zprávy, například 🔋 Nízká baterie, když vám bude docházet baterie v telefonu, či 🚗 Na cestě, když se budete pohybovat. Z nějakého důvodu si Facebook myslí, že přesně tohle vaše přátele zajímá. Statusy se ale naštěstí nikam neukládají a pouze se zobrazují u jednotlivých kontaktů.

Komunikace pouze s nejbližšími přáteli

Jak jsme ale zmínili výše, komunikace v rámci Threads probíhá pouze mezi vámi a vašimi nejbližšími přáteli, které máte na Instagramu. Aplikace tak nenahrazuje komunikátor, který naleznete uvnitř sítě, jako tomu bylo u nedávno zrušené aplikace Direct.

Základem je, stejně jako právě na Snapchatu, fotoaparát, který na vás vyskočí hned po otevření a aplikace vybízí k okamžitému odeslání fotek přátelům. Chat je zde až na druhém místě a funkčně odpovídá tomu, co najdete uvnitř klasického Instagramu. Žádné funkce tu nechybí, ale ani nepřebývají.

Je tak otázkou, zda uživatelé ocení duplicitní aplikaci, kde jediným rozdílem je to, že máte vybrané uživatele hned po ruce. Threads můžete stahovat jak pro Android, tak i iOS.

Aplikace funguje celá v režimu na výšku, což je ostatně trend:

Diskuze (5) Další článek: Bývalý vývojář Yahoo hacknul tisíce uživatelských účtu, hledal v nich intimní fotky a videa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,