Sociální sítě | Instagram

Instagram zavedl možnost skrýt staré ostudné fotky. Aby je lidé nemazali

Není to dlouho, co Instagram zavedl poslední novinku – obličejové filtry – a už zase zavádí nové vychytávky. Tentokrát všem uživatelům zpřístupnil funkci Archivace neboli možnost skrýt ze svého profilu fotky před veřejností bez nutnosti jejich mazání.

Instagram funkci Archivace poprvé představil minulý měsíc, ale nejprve ji testoval na malém počtu lidí. Archivace umožňuje, aby si kdokoli na svém profilu skryl své fotky, ale zároveň je nemazal. Novinka je umístěna v menu fotky nad možnostmi skrýt komentáře, upravit fotku a vymazat fotku. Jakmile člověk tuto možnost zvolí, fotografie se přesune do soukromé galerie, kde ji uvidí jen majitel účtu.

Instagram Archivaci vymyslel z toho důvodu, že ho trápí, že lidé své starší fotky mažou. Je to přirozené – člověk stárne, vyvíjí se a co na sociální sítí zveřejní v 15 letech, nechce mít zveřejněné v 25 letech. Archivace pravděpodobně mazání zcela nezamezí, ale služba doufá, že jej alespoň omezí.

Možnost zpětně „odarchivovat“ fotku do klasické galerie je samozřejmě obsažena. Pokud tak člověk učiní, fotografie se zobrazí ve svém původním chronologickém pořadí. Novinku by již většina uživatelů měla mít k dispozici.

Diskuze (7) Další článek: Je to sice Razer, ale k hernímu notebooku má daleko. Blade Stealth je unikátní pracovní mašina

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,