Vodafone | Připojení k internetu

Internet od Vodafonu (UPC) měl výpadky. Týkaly se celého Česka i jiných zemí

Pokud máte pevnou internetovou přípojku od Vodafonu (dříve UPC), můžete se od včerejška potýkat s výpadky. Zprávy o občasné nedostupnosti služeb jsme zachytili již včera, a jak vyšlo najevo, jednalo se o opakující se výpadky, které trvaly až do pozdních večerních hodin. Nyní už by mělo být vše v pořádku, i když ještě ráno byl Vodafone na Twitteru a jiných kanálech bombardován stížnostmi.

image.png 
Výpadky se objevovaly v pravidelných intervalech, přibližně po dvaceti minutách

Rozsah výpadku překvapí. Netýkal se totiž jen Česka, ale prakticky všech evropských zemí, ve kterých Vodafone/UPC působí. Silně zasaženo bylo například Německo:

Podle sebraných zpráv z Twitteru je původcem chyby poskytovatel mezinárodní konektivity, firma Liberty Global, na kterou má Vodafone/UPC napojenu svou páteřní síť. Vodafone jsme požádali o podrobnosti:

„Náš dodavatel konektivity, společnost Liberty Global, zaznamenal výpadky mezinárodních páteřních směrovačů. Někteří zákazníci Vodafonu v Česku proto mohli mít potíže s připojením přes pevný UPC internet. Situaci v Česku už se ale podařilo vyřešit. Příčinu potíží v tuto chvíli zjišťujeme,“ řekl pro Živě.cz Ondřej Luštinec ze společnosti Vodafone. 

Diskuze (11) Další článek: Megatest 21 grafických karet: nový Computer vychází i v elektronické verzi

Témata článku: , , , , , , , , , , ,