Jak nám geneticky modifikovaná kukuřice může škodit? Vědci mají konečně jasno

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 58

Názory k článku

14. 03. 2018 10:09

A kde máte odkaz na www stránku s tou studií? Google něco nachází když hledám "6000 study GMO"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2018 15:55

Např. tzv. jalová složka energie (v energetice celkem seriózní jev) se neprojevuje žádným měřitelným účinkem, ale ztráty způsobuje, neboť snižuje účiník, což vyžaduje kompenzaci. Nelze ji měřit, lze ji pouze spočítat jako relativní rozdíl mezi všemi měřitelnými veličinami. Jde v zásadě o stav mimo rezonanci.Lze předpokládat, že genom se rozvíjí na základě entropických pravidel rovnoměrného rozložení a že je tedy uspořádán do určité strukturální rovnováhy, která může být narušena umělou implantací modifikovaných sekvencí. Jsou-li výsledky založeny na měřitelných veličinách, pak stále existují veličiny neměřitelné, které mohou snadno unikat pozornosti, pokud neprovedeme skutečně komplexní analýzu, což je v biologické a biochemické oblasti, jejíž součástí je psyché, která je rovněž neměřitelná, poněkud složitý problém.Pokud chtějí lidé svěřovat s klidným srdcem svou důvěru v neznámé vědce a jejich fantastické měřící přístroje, nelze jim v tom bránit; někteří už možná ani nemají jinou možnost. Pokud říká nějaký pán, kterého jsem nikdy neviděl, že tento koktejl je neškodný, pak to rozhodně musí být pravda! Ptáci raději umírají hlady, než by jedli GMO, asi k tomu mají své důvody. Proč by příkladně nemohla strukturální disharmonie v genetické informaci kukuřičné bílkoviny narušit dejme tomu sodně-draselný proces našeho vnímání tak, abychom se začali chovat jako rozladění, vystresovaní, otupělí, zakomplexovaní, nepřejícní, rasističtí či namyšlení burani? Ale třeba jsme takoví od nátury.( .. a už ho tu máme, toho pitomce, který si zase něco našel! )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 02. 2018 12:09

Vědecké důkazy o neškodnosti je bohužel čím dál obtížnější brát vážně.
Stále přibývají různé podvodné studie, podvodné výzkumy, financované lidmi, kteří mají finanční zájem na jejich výsledcích. Klesá tím ochota lidí, důvěřovat vědeckým studiím a vědě vůbec. Tím spíš v situacích, kdy je finanční podjatost velkých zájmových skupin tak zjevná, jako v případě gmo potravin.
Ačkoli konkrétně ta gmo kukuřice je tu s námi už dost dlouho a vytrvale falšovat údaje o její eventuální škodlivosti by asi bylo nereálné, přesto je v této oblasti takové množství účelových dezinformací, že asi bude obtížné závěry nějaké konkrétní studie prostě přijmout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 02. 2018 11:36

Vědci z vyspělých zemí se snaží vyvinout metody, aby se zvýšila produkce potravin a nakrmily se hladové černé krky, aby se mohli rozmnožovat ještě rychleji. Bravo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 02. 2018 20:49

Je vidět,že jste neviděli hrůzu GMO v Brazílií,Argentině ap.,Moscanto-americká firma,dodává osivo,veškeré hnojivo a pesticidy,takový hnus jsem ještě neviděl!Dokument-2h na TVP2,TO SVINSVO SE TU NESMÍ DOSTAT,firma by ráda ovládla obchod s osivem,hnojivem a pesticidy celosvětově,zde souhlasím vyjímečně se zelenou mafií a ekologickou mafií!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 02. 2018 19:19

Vzhledem k tomu, že tady podle kodexu nemohou být linky, tak alespoň něco ocituji:
Studie kanadské University of Sherbrooke Hospital Center v Quebecu, publikovaná v časopise Reproductive Toxicology potvrzuje, že toxiny z GMO se dostávají do krevního oběhu člověka.To je v rozporu s teorií, že transgenní materiál se při trávení rozloží a vyloučí. Toxiny zůstávají v krvi nepřetržitě a také vstupují do krevního oběhu kojenců přes pupeční šňůru. Hrozba GMO toxinů u matek a nenarozených dětí je zdůrazněna v nedávných studiích.
Výsledky studie, jsou uvedeny ve filmovém dokumentu Genetic rulety od Jeffrey Smitha, vyrátily tvrzení biotechnologický průmysl, GM toxiny jsou vyloučeny metabolismem těhotných žen.
GMO toxiny narušují reprodukční schopnost a vývoj mozku. Podle britské organizace GM-Free Cymru výše zmíněný protein Bt v geneticky modifikovaných potravinách odolává i intenzivním procesům zpracování v potravinářském průmyslu a tím se dostává do organismu spotřebitele. Lidské trávicí procesy nejsou schopny rozkládat tento jed.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 02. 2018 19:01

A kam si myslíte, že bude západ ty modifikované potraviny vyvážet?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 02. 2018 17:59

V tomto ohledu jsou výsledky jasné – geneticky modifikovaná kukuřice představuje obrovské riziko, protože negativní vliv změněných genů se neprojeví ihned, ale třeba za několik let. Zasahovat do genetického kódu může být velmi zničující. Ti co geneticky modifikovanou kukuřici vyrobili ji sami nejí. Proč asi? Až čas ale ukáže, zda jejich optimismus není příliš přehnaný a nezemřou mezitím tisíce lidí. Je to stejné jako když nás jeden minulý ministr přesvědčoval, že je Tamiflu proti ptačí chřipce neškodné a že si ho nechá píchnout v televizním přenosu. Pak se předposral a neudělal to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 02. 2018 17:31

Problém není v tom, že ta kukuřice je díky genetické manipulaci nějak škodlivá, problém je v tom, že se provádí hlavně za účelem, aby v ní mohl být použit herbicid roundup a ten už v rostlinách zanechává rezidua.. Taky může být problém, že takto zmutovaná rostlina "cvičená" celé věky na různorodé podmínky může za určité nepříznivé situace zkolabovat. To jsou rizika..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 02. 2018 16:35

Rostliny i živočichové si po celé stovky miliónů let poradili sami. Mutace vznikaly jako reakce na vnější i vnitřní vlivy, ty úspěšné zůstaly v organismu zakódovány, neúspěšné zhynuly spolu s ním (geny se nepředaly na potomstvo). Člověk si příliš zahrává, není schopen ani u jednoduchých rostlin či živočichů pochopit všechny souvislosti v genomu, jakou návaznost budou mít změny, které ve svém bláhovém nadšení provede. Přečíst DNA neznamená jí rozumět.
> Místo těchto modifikací bych volil dvě jiné cesty.
1. Omezení populace lidí na Zemi (stejně k tomu jednou musí dojít, a buď to udělá sám člověk, nebo se postará příroda - méně "humánní" řešení).
2. Snažil bych se chránit planetu a co nejméně využívat její zdroj. Musí skutečně každý člověk mít smart (či jiné "chytré" věci), opravdu potřebujeme dovážet potraviny z druhého konce světa, další si doplní každý, byl by to dlouhý seznam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
21. 02. 2018 16:25

Tak tohle není jasné jen takovým těm "hipíkům" kteří na jednu stranu volají po nasycení hladových ale na druhou se staví proti modifikaci která zvyšuje odolnost a výtěžnost = ve výsledku snižuje cenu. Naštěstí se na jejich slova dá stále méně, kdyby všichni měli jíst to jejich ultrabio tak máme hladových o dva řády více.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 02. 2018 16:06

Vědci to sice považují za uzavřenou záležitost, protože mají v ruce důkazy o neškodnosti. Bohužel se to nikdy neuzavře, protože se vždy najde nějaký pitomec, který vymyslí nějako nesmyslnou teorii o škodlivosti GMO.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 02. 2018 16:05

Vyzařuje negativní vibrace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor