Japonsko podpoří vývoj technologií, které by mohly z lidí udělat kyborgy nebo umožnit umělou hibernaci

Japonská vláda slíbila uvolnit 100 miliard jenů (921 milionů dolarů) na výzkumné projekty zaměřené například na umělou hibernaci či vývoj technologií, které by nás mohly proměnit v kyborgy.

V rámci této iniciativy byli vědci vyzváni, aby navrhli efektivní způsoby, jak odvrátit problémy, které zemi vycházejícího slunce hrozí v důsledku stárnutí populace a snižování porodnosti. Konkrétně jde třeba o nedostatek pracovních sil.

Zdá se, že podle některých odborníků řešení spočívá právě v nahrazování našich orgánů sofistikovanými elektronickými zařízeními a v ukládání lidí do stavu podobného zimnímu spánku.

100 miliard pro 25 výzkumných záměrů

Deník Nikkei Asian Review uvedl, že Japonsko hodlá investovat do výzkumu v celkem 25 různých oblastech, mezi něž patří namátkou i zalesňování nebo recyklace průmyslového odpadu. Jakmile budou předloženy všechny návrhy, vláda rozhodne, jak výše uvedenou částku rozdělí.

Netřeba asi dodávat, že půjde o běh na dlouhou trať – deadliny jednotlivých projektů byla stanoveny na období 2035 až 2060.

Pokud vše půjde dobře, japonští kyborgové by mohli spatřit světlo světa už za třicet let, tedy v roce 2050. Do téhož roku by měla být zavedena i umělá hibernace, o níž se předpokládá, že nám mj. pomůže dožívat se mnohem vyššího věku.

Diskuze (4) Další článek: Facebook žaluje dva vývojáře aplikací pro Android. Vydělávali na falešných kliknutích na reklamu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,