Twitter

Japonský miliardář vytvořil nejsdílenější tweet v historii. Slíbil v něm totiž peníze

Uběhl sotva týden nového roku a už tu máme jeden světový rekord. Týká se Twitteru. Júsaku Maezawa, japonský miliardář a první turista, kterého SpaceX vynese k Měsíci, vytvořil na Twitteru příspěvek, který se během pár hodin stal nejsdílenějším v historii této sítě. Pomohla mu k tomu síla peněz.

Ne však ve smyslu, že by si takový dosah příspěvku zaplatil, ale Meazawa v příspěvku lidem za jeho sdílení slibuje finanční odměnu. Doslova v něm říká, že 100 osobám, kteří jeho příspěvek retweetnou, pošle jeden milion jenů (cca 205 tisíc korun).

Není tudíž až tolik překvapivé, že zrovna takový příspěvek se stane nejsdílenějším v historii. Obzvlášť když jej napíše známý miliardář z ověřeného účtu a nedá se proto předpokládat, že by se jednalo o spam. K pondělnímu večeru nasbíral přes 5,56 milionů retweetů. Maezawa říká, že 100 „výherců“ určí náhodně a všem osobně napíše na Twitteru zprávu.

Aby navíc dokreslil efekt štědrosti, příspěvek vytvořil ve stylu čínské novoroční kartičky, které si lidé v Asii na Nový rok dávají a které obvykle obsahují peníze.

Zda to miliardář myslí vážně, není jisté, na žádné komentáře médií nereagoval. Jmění na to ale rozhodně má. Maezawa je zakladatelem japonského online obchodu Zozo, který jen na Nový rok hlásil prodeje v hodnotě 10 miliard jenů. Je rovněž dostatečně bohatý na to, aby se stal prvním turistou, kterého SpaceX vynese k Měsíci. Mise, o které na podzim informoval Elon Musk, by měla proběhnout v roce 2023.

Před Maezawou držel titul nejsdílenějšího příspěvku historie americký teenager Carter Wilkerson, který se na Twitteru ptal, kolik retweetů by jeho zpráva musela získat, aby mu americký fastfoodový řetězec Wendy’s dal zdarma celoroční zásobu kuřecích nugetek.

Restaurace odpověděla, že 18 milionů. Wilkerson nakonec nasbíral jen 3,5 milionů retweetů, ale Wendy’s mu stejně nugetky věnovala.

Diskuze (6) Další článek: Podívejte se na unikátní český test výdrže tužkových baterií AA. Opravdu se liší jedna od druhé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,