Každé jídlo a pití je jedovaté, i voda a mléko.
Nic není 100% zdravé. Proč se jedí syrové ryby? Není to jen kvůli tomu, že t není na čem upéct. Například námořníci při delších plavbách trpěli kurdějemi, což je nedostatek vitamínu C. Avšak pojídání syrových ryb tomu dokáže zabránit.
Sice to nevím jistě, ale syrové ryby asi nejsou to pravé ořechové, myslím že začali vozit sudy se zelím atd.
Rozhodně ho kvůli tomu nepřestanu jíst. 😀
Jak to delaj japonci kdyz zerou po tisice let syrove ryby?
necitaju zive.cz
Málokdy mě diskuze pod články pobaví, ale Vám se to povedlo. Díky za to!Přeji hezký den.Karel Kilián
Mám ryby rád pěkně opečené na másle s kmínem. Syrové? Ne, díky 😉
Ale Taurin v rybách se při vaření rozpustí ve vodě a přijde v niveč. Tuhle chybu dělají Severské národy a pak se diví, že jim taková strava zdravotně nepomahá jako Japoncům.
Přiznám se že jsem ani nevěděl že nějaký taurin existuje 🙂 tak jsem si to musel vyhledat: Samotné tepelné zpracování příliš taurinu nevadí, ale jelikož je taurin rozpustný ve vodě vaření způsobuje vysoké ztráty této sloučeniny.Psal jsem že si ryby smažím na másle, a sním je samozřejmě i s tím máslem. No a i pro vaření bych měl řešení - rybí polévka 😉
Jestli on si dvojitej neplete taurin s tuřínem...
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.