AliExpress | E-shopy | Bulvár a vtípky

Ječící davy a tisíce lidí v nákupním transu: Aliexpress otevřel první kamenný obchod v Evropě

Když začne Apple prodávat nové iPhony, případně Česko bankovky s Gottem, lidé jsou ochotni kvůli dobrému místu ve frontě před obchodem i nocovat. To však není nic proti tomu, co se odehrálo tuto neděli v madridském obchodním centru Xanadú.

Své brány zde totiž otevřel symbol současného laciného internetového nakupování z Číny – Aliexpress. Ano, čtete správně, Aliexpress ve Španělsku otevřel první kamenný obchod, který je zároveň ostrou zkouškou toho, jestli se mu bude dařit na starém kontinentu.

A jelikož Číňané vytušili, jak nahnat v neděli do obchodního centra polovinu Madridu, slíbili všem nejrůznější dárky, slevy a další bonusy. Kamenný obchod má naskladněné nejprodávanější trháky z e-shopu, zároveň ale funguje i jako objednávkové a výdejní místo pro zásilky z Asie.

Jak to nakonec dopadlo, ukazují záběry příchozích na Twitteru. Španělské Xanadú bylo přecpáno ječícími lidmi, kteří toužili po zlevněné čínské elektronice jako smyslů zbavení.

Vstup do Evropy se tak vydařil, a pokud bude chtít Alibaba, pod kterou Aliexpress patří, otevírat své krámky i v dalších zemích, státy střední Evropy včetně Česka se dost možná dostanou na seznam, v objednávání žlutých bublinkových obálek z Asie totiž patříme k regionální špičce.

aafbca44-c3e7-4701-ab7f-266b72ba0b2a
Autor článku už dva týdny čeká na pytlíček gumiček, Těžko říci, zdali jsou v nabídce španělské kamenné verze.
Diskuze (66) Další článek: Chcete vědět jak a kdy zemřete? Tyhle simulátory vám to řeknou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,