Google | Chrome | Kalendář

Kalendář Google umí fungovat offline. Na vytváření a editování událostí ale zapomeňte

Google standardně pro počítače neposkytuje aplikace a tak pro fungování bez internetu je nutné se spolehnout na aplikace třetích stran. Některé služby ale mají vlastní offline režim uvnitř prohlížeče a k těm se připojuje nově i Kalendář.

Pokud používáte Gmail či Dokumenty Google, pravděpodobně víte, že obě služby mají svůj vlastní offline režim. Gmail se obejde zcela bez jakéhokoliv doplňku, funkci stačí pouze aktivovat, zatímco Dokumenty jej vyžadují. Kalendář se nyní vydává cestou první jmenované služby a nabídne přístup k obsahu bez internetu bez nutnosti jakékoliv instalace, kromě prohlížeče.

image.png 
Funkci offline má i Gmail či Dokumenty Google

Offline Kalendář přitom bude vyžadovat přímo Chrome, byť teoreticky by nemusel být problém funkci zprovoznit i v jiných, odvozených, prohlížečích. Novinka se postupně šíří mezi uživateli jak podnikového Workspace, tak i bezplatného účtu. Jakmile ji budete mít dostupnou, je nutné ji ručně zapnout v nastavení.

image.png 
Novinku je nutné povolit v nastavení

Bohužel s sebou ale nese jeden nepříjemný nedodělek – veškeré události a kalendáře lze pouze zobrazit, nikoliv editovat. Bohužel tak nepřidáte novou událost a ani neupravíte starou. Stejně tak nefunguje přístup k upomínkám a úkolům.

Váš názor Další článek: Opera zvyšuje své „gamerské“ ambice. Po speciálním prohlížeči si pořídila herní engine

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,