Google | G Suite | Kalendář

Kalendář Google zjednodušuje zadávání podrobností při plánování schůzek a událostí

Webová aplikace Kalendář Google přináší po dvou drobných změnách rozvržení z minulého týdne další novinku. Ta by měla usnadnit přidávání podrobností o plánovaných schůzkách, akcích a událostech, informuje Google na stránkách G Suite Updates.

Zásadní změna spočívá v zobrazování více položek v základním (vyskakovacím) dialogovém okně pro založení nové události. Zatímco dosud byla řada voleb dostupná až po klepnutí na tlačítko Další možnosti, nyní budou některé z nich k dispozici hned.

Jednodušší plánování

Novou událost lze ve webovém kalendáři založit klepnutím na příslušný den a čas. Zobrazený dialog však dovoloval zadání jen základních informací, jako je název, datum nebo čas. Ostatní položky bylo možné vložit až v dalších možnostech.

Nově budou v rámci plovoucího okna k dispozici tyto funkce:

  • Oprávnění hostů: možnost udělit hostům práva k prohlížení seznamu pozvaných, pozvání dalších účastníků nebo k úpravě události.
  • Přílohy: nově bude možné přidávat přílohy přímo vedle popisu události.
  • Náhled kalendáře: ze základního dialogu půjde vybrat barvu události, přizpůsobit oznámení, nastavit čas jako volný/nedostupný a změnit viditelnost události.

Vylepšení se dále dočkalo vyhledávání vhodného času, kdy se v náhledu překrývají kalendáře všech pozvaných účastníků. Díky tomu bude snadnější nalezení termínu, kdy mají všichni volno. Nové funkce jsou aktivovány uživatelům v rámci G Suite počínaje 13. červencem.

„Díky těmto změnám budete nyní moci do události kalendáře přidat všechny potřebné informace z jednoho okna, aniž byste museli klikat na „Další možnosti“ – ušetříte tím ještě více času při plánování,“ uvádí Google v popisu provedených změn.

Diskuze (3) Další článek: Na Mars to vezměme přes Venuši, doporučují vědci

Témata článku: , , , , , , , , , , ,