Kampaň Jimmyho Donaldsona na výsadbu stromů slavila úspěch. Vybralo se přes 20 milionů dolarů

Nedávno jsme vás informovali o kampani Team Trees youtubera Jimmyho Donaldsona, známějšího pod přezdívkou „MrBeast“. Ten si dal za úkol shromáždit celkem 20 milionů dolarů pro Arbor Day Foundation – údajně největší neziskovou organizaci věnující se ozeleňování naší planety.

Tuto iniciativu následně podpořila řada slavných osobností včetna Elona Muska či Tobiase Lütkeho. A nyní, pouhé necelé dva měsíce po jejím odstartování, může Donaldson začít oslavovat.

Z oficiálních internetových stránek kampaně totiž plyne, že ke dni vzniku tohoto článku se podařilo vybrat 20 409 714 dolarů, za něž lze vysadit stejný počet stromů. Práce by měly začít v lednu příštího roku a skončit nejpozději v prosinci 2022.

Stromy, nebo velryby?

„Toto obrovské množství stromů bude vysázeno v různých lesích na veřejných a soukromých pozemcích v oblastech, kde je to velmi zapotřebí,“ uvádí Team Trees. „Cílem je vysadit stromy na každém kontinentu, který se nejmenuje Antarktida!“

Ekolog Thomas Crown v únoru prohlásil, že právě stromy představují „naši nejsilnější zbraň v boji proti klimatické změně“. Toto tvrzení však zpochybnili autoři nové zprávy Mezinárodního měnového fondu IMF, kteří v dané souvislosti naopak chvalořečí velryby.

„Pokud jde o záchranu naší planety, jedna velryba stojí za tisíce stromů,“ argumentují.

Diskuze (20) Další článek: Uber chce do tří let spustit letecké taxi. Pomohou mu elektrické letouny od Joby Aviation

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,