Jen aby úprk od masa dle OSN (i za pomoci ekonomického nátlaku - vyšší zdanění, pochopitelně pouze Evropanů a Američanů, ti za vše mohou), nezhoršil situaci s klimatem ještě víc. A vůbec to nejhorší je, že produkty těchto řetězců dávají rodiče i dětem (které jsou pak na nich závislé a vyžadují je), kdy menší děti by smažené měli jen minimálně (lepší je vařené, dušené ...) a ještě menší děcka v růstu, zase špatně spalují rostlinné tuky, což ví každý pediatr (vývar z roštěné nahradí máloco). Docela je směšná propagace rostlinné stravy „celebritami” (to jsou ty, pro které se staví soukromé, UltraLuxusní naftové jachty pro +200 pasažérů a sluhů stejně tak), když prakticky většina co s tím začala i v Česku (např. Lucie Vondráčková, ve Zlaté mříži na TV Nova, kdysi to své zrní předváděla), se musela vrátit díky zdravotním komplikacím k nám všežravcům . Být veganem i vegetariánem je ze zdravotního hlediska na pováženou a žádný bonus s věkem navíc, se dle mě nekoná. Vždy říkám, že základem je jíst vše s mírou, nepřejídat se a mít pohyb. Mnoho těch, co mají genetický předpoklad k „ucpávání cév” nutí ostatním svůj styl, i když oni s tučným žádný zásadní problém nemají a dožívají se i tak běžně nad 80 / 90 let. Stejný příklad je u lidí, kteří jsou náchylní k závislostem, ale diktátorsky druhým zakazují alkohol či kouření. Ano, obě tyto neřesti nejsou pro zdraví dobré, tělu škodí, ale co je ve svobodné, demokratické společnosti komu do toho, co si jiný dělá se svým majetkem = tělem? Možná bych měl malý dotaz na konec, oznámila fy KFC, kolik CO2 stopy zanechala jistě ne snadná výroba té „náhražky”, já jen aby to nakonec nebylo proti skutečnému, chutnému (bez ochucovadel), šťavnatému a výživnému masu do mínusu.
Názor byl 1× upraven, naposled 27. 08. 2019 16:23