Chat | Instant Messaging

Komunikátorů není nikdy dost. Teď s jedním přijde i Amazon

Vedle oblíbené komunikátory jako je Messenger, WhatsApp, Telegram nebo Hangouts přibyde další, tentokrát z dílny Amazonu. Podle webu AFTWnews totiž plánuje vydat aplikaci Anytime. Základem bude textový chat, ale bude nabízet i velké množství dalších funkcí.

Amazon pravděpodobně do aplikace integruje možnosti, které například z Messengeru známe v podobě miniaplikací nebo botů. Mezi ně bude patřit hraní malých her, poslech hudby nebo možnost objednat z komunikátoru jídlo a rozdělit platbu za společný účet. O přesné formě však zatím informace.

Kromě textových konverzací nebudou chybět hlasové a video hovory. Anytime nabídne skupinové chaty, bude podporovat GIFy a před sdílením fotek bude umět upravovat fotografie v jednoduchém editoru. Amazon provozuje komunikační platformu Chime, kterou nabízí firmám. Je tedy pravděpodobné, že i Anytime bude stát na tomto základu.

Důvod pro vznik dalšího komunikátoru je jasný. Tyhle aplikace se v posledních letech přetvořily z pouhých komunikačních nástrojů do nabobtnalých platforem, do nichž lze formou miniaplikací, botů a samozřejmě reklam vměstnat dostatek zpeněžitelného obsahu. U Amazonu, kde je velký potenciál napojení na vlastní služby, je potom vývoj komunikátorů docela logickým krokem.

O komunikátorech a jejich budoucnosti jsme se bavili v Týdnu Živě:

Diskuze (3) Další článek: Testlab: Na co si dát pozor u telefonů s Androidem do 6 000 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,