Konec záhady vajíčkovaru. Proč více vejcím stačí k uvaření méně vody než jednomu vejci

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 17

Názory k článku

21. 10. 2022 16:41

A uvaří se vejce stejně? Nebo rozdílný počet vajec vede k rozdílnému stupni uvaření?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
21. 10. 2022 16:03

Kdo to označil za záhadu a mohl bych ho vidět?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 10. 2022 14:41

Není to dáno i tím jednoduchým faktem, že čím víc objemu "zacpou" vejce, tím menší objem je potřeba vyplnit párou?Když budete vařit vejce ve vodě v hrnci, tak taky čím víc vaříte vajec (až do pokrytí dna), tak tím míň k tomu potřebujete vody ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 10. 2022 12:19

Hmm, takže hotovo je když dojde voda. A přitom by stačilo aby tam byl nějaký časovač.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
21. 10. 2022 11:35

Kdysi jsem to videl u kamaradky a kdo to nekdy videl zapnutý, je mu to hned jasný. Pro líné milovníky vajec dobrá vychytávka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 10. 2022 10:10

Zajímavé, ani jsem nevěděl, že to existuje. K tomu vysvětlení - pak by měla hrát roli i velikost vajec. Co jsem našel, tak S jsou pod 53 gramů, XL nad 73. Což může být i o polovinu víc proti tomu malému.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor