Samsung | Mobility

Konečně reálné video: Ohýbací Samsung Fold už nepůsobí snově, ohyb displeje je dost znát

Od představení tabletotelefonu Samsung Galaxy Fold s ohebným displejem už uplynul měsíc, přesto se výrobci zatím daří tajit, jak zařízení působí při reálném použití. Na prezentační akci totiž nebyly žádné vzorky k vyzkoušení a nedostaly se ani do amerických odborných redakcí. Kupodivu se neobjevily ani nějaké úniky. Až teď.

Samsung Galaxy Fold s kódovým označením F900U předvádí ve svém videu vietnamský uživatel, který má zjevně co do činění s americkým operátorem AT&T, od kterého předváděný vzorek pochází.

Video zde:

Telefon v reálném záznamu už nepůsobí tak fantaskně jako v prezentacích či v oficiálním videu. Matný odlesk displeje dává tušit, jak povrch ohebného displeje bude pocitově spíše připomínat plast než sklo, na které jsme nyní u telefonů zvyklí. Především je pak znát, že v místě ohybu displej tvoří jakoby rýhu. Příliš dobře také nepůsobí vystouplý rámeček kolem celého displeje.

Teď je otázkou, zda se jedná o předprodukční prototyp a Samsungu se ještě podaří ohebný displej vylepšit, anebo už koukáme na finální provedení telefonu. I kdyby se ale jednalo o nefinální telefon, nebude ohebný displej v telefonu žádný zázrak. Tvrdé sklo se zkrátka ohnout nedá a materiál musí být měkčí. Stejně tak se nedá opakovaně ostře ohýbat, aniž by to na něm nebylo vůbec znát.

Možná se časem dokážou výrobci přiblížit ideálu, ale u prvních zařízení tohoto typu bude reálný dojem z ohebného displeje dost pravděpodobně zklamáním oproti očekávání, která dokážou vzbudit oficiální prezentace.

Diskuze (47) Další článek: Nové 360stupňové video vás přenese do centra Mléčné dráhy

Témata článku: , , , , , , , , ,