AMD | TSMC | Výroba

Kruh se uzavřel. K výrobě čipů AMD Epyc firma TSMC používá čipy AMD Epyc

TSMC patří mezi největší a nejpokročilejší výrobce čipů na světě. Vyrábí už i 5nm čipy a dokončuje továrnu na 3nm čipy. U TSMC si nechává vyrábět současné 7nm čipy i AMD, které se nyní pochlubilo tím, že samotné TSMC používá serverové čipy Epyc i pro kritické úlohy.

Dle případové studie již TSMC dříve používalo serverové procesory AMD Epyc pro datacentra, zpracování a ukládání dat nebo síťové operace. Je nutné podotknout, že TSMC má přes 51 tisíc zaměstnanců, což znamená i vysoké nároky na výkon a dostupnost.

TSMC ale nedávno začalo používat procesory AMD Epyc i pro kritickou infrastrukturu při samotné výrobě. Každý z tisíců výrobních strojů vyžaduje samostatný server (fyzický nebo virtuální), který se stará o ovládání, kontroluje a nastavuje elektřinu, vodu, sbírá data, upravuje vlastnosti apod.

Vzhledem k tomu, že samotné výrobní stroje stojí miliardy dolarů a každé zastavení znamená obrovské ztráty, je nutné, aby počítačová řídící infrastruktura byla extrémně stabilní a připravená na chyby.

TSMC používá v datacentrech servery od HPE (DL325 G10) s 64jádrovými procesory AMD Epyc 7702P, ve výrobě pak rozložený počet fyzických a virtuálních serverů v rámci jednosocketové platformy s 24jádrovými procesory Epyc 7F72, které mají vyšší frekvenci

Diskuze (7) Další článek: Firemní Facebook Workplace má 7 milionů platících uživatelů a přidává další funkce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,