Facebook | Kryptoměny | Bitcoin

Kryptoměna od Facebooku by se mohla jmenovat Libra. Podrobnosti o ní prozradí 18. června

Facebook připravuje vlastní kryptoměnu. O tom už prosakují informace již delší dobu a nedávno jsme je shrnuli v článku. Nyní však Techcrunch přichází s dalšími zásadními novinkami na základě svých zdrojů z řad investorů. Nejdůležitější z nich je, že Facebook 18. června zveřejní dokumentaci k nové kryptoměně. Tím bychom se o ní dozvěděli všechny podrobnosti.

Zveřejnění projektu umožní spustit přípravy na samotný rozjezd nové kryptoměny, který by měl nastat v příštím roce. Kdo se bude chtít v rámci kryptoměny Facebooku nějak angažovat, bude se moci připravit. 

Další zajímavá informace se týká jména. Interní označení GlobalCoin se s největší pravděpodobností nebude užívat veřejně, spíše to vypadá na jméno Libra. Toto jméno už v souvislosti s kryptoměnovými aktivitami Facebooku párkrát zaznělo a Facebook si také zaregistroval finanční společnost Libra Networks ve Švýcarsku, informuje pro změnu Reuters.

Je už prakticky jisté, že Facebook do ktyptoměnového světa vstoupí. Je ale otázkou, co to udělá s těmi stávajícími, především pak s Bitcoinem. Buď Facebook strhne pozornost i investory k sobě a Bitcoinu to ublíží, nebo Facebook obecně zpopularizuje kryptoměny natolik, že z toho bude těžit jak jeho Libra, tak ale Bitcoin a všechny další kryptoměny. 

Diskuze (11) Další článek: V New Yorku si můžete přes Uber objednat i helikoptéru

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,