Umělá inteligence | Skype | Komunikace

Kvůli videohovorům už nemusíte uklízet. Skype umí rozmazávat pozadí

Komunikační aplikace Skype přichází s novou funkcí, která udělá radost všem vyznavačům hesla „Pořádek je pro blbce, inteligent ovládá chaos.“ A jistě nejen jim. Aktuální verze totiž umí detekovat obličej uživatele a rozostřit pozadí za ním.

Podle oznámení, publikovaného ve středu 6. února na oficiálním blogu, funguje rozmazávání pozadí podobně, jako v aplikaci Microsoft Team, kde bylo implementováno v září loňského roku. Cílem je umožnit druhé straně, aby se soustředila na to, co je opravdu podstatné – tedy na vás.

Pomáhá umělá inteligence

Na definování, co je a není pozadí, jsou nasazeny algoritmy umělé inteligence, vycvičené na detekci lidské podoby, které detekují tvář, vlasy, ruce a paže uživatele před kamerou. Tyto části zůstávají ostré, zatímco pozadí je rozmazáno podobným způsobem, jaký můžeme znát z portrétních režimů většiny chytrých telefonů.

K aktivaci funkce rozmazání pozadí stačí zapnout příslušnou volbu v uživatelském rozhraní aplikace Skype. Funkce je k dispozici v nejnovější desktopové verzi a zatím je označována jako experimentální. V aplikacích pro mobilní operační systémy tuto novinku ještě zkoušet nelze.

Schovejte svůj nepořádek!

Nová funkce určitě udělá radost všem, kdož pořádají videohovory se svými rodiči, kteří si nikdy neodpustí komentář k oblečení, rozházenému po celé místnosti. Může se také hodit, pokud se chystáte mluvit s potenciálním investorem o vašem obchodním plánu a vaše kancelář nepůsobí právě reprezentativním dojmem.

Kromě „chronických nepořádníků“ by rozmazání pozadí jistě ocenil profesor Robert Kelly, který si díky svým dětem v roce 2017 prožil nečekané horké chvilky během přímého vstupu pro televizní stanici BBC.

Diskuze (7) Další článek: AMD Radeon VII a testy z celého světa. Dokáže konkurovat Nvidii?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,