Legendární automobilový designér zkritizoval Cybertruck od Tesly

Legendární automobilový designér Frank Stephenson, který pracoval například na vozidlech značek BMW či Ferrari, zkritizoval Cybertruck od Tesly. Ve videu zveřejněném na serveru YouTube ho mj. označil za „sterilní“ a „anti- environmentalistický“.

Stephenson je přesvědčen o tom, že design dotyčného pick-upu bude ve „velmi krátkém časovém rozpětí“ působit zastarale. V této souvislosti použil přirovnání k první herní konzoli PlayStation od společnosti Sony.

Dokonce i prototyp konceptu Citroënu Karin z 80. let minulého století, který se vyznačuje nápadně podobným pyramidovým tvarem, se Stephensonovi zdá „futurističtější“. „Chci žít na časové ose, kde existuje Karin,“ konstatoval.

Úspěšný návrhář se nicméně domnívá, že jde jen o ranou verzi či první generaci. Ostatně, první úpravy již byly ohlášeny: Elon Musk minulý měsíc na Twitteru uvedl, že redesignovaný Cybertruck možná bude představen během prosince.

Klepněte pro větší obrázek
Citroën Karin (Foto: Citroën)

„Vždy chceme, aby auto, které dodáváme, bylo lepší než auto, které jsme odhalili,“ napsal již dříve. „A stejný cíl sledujeme s Cybertruckem. Ve srovnání s tím, co bylo odhaleno, je tu spousta malých vylepšení.“

Diskuze (34) Další článek: Asistent Google se naučil reagovat na východ či západ slunce, můžete podle toho nastavit rutiny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,